• 1783
    son yıllarda yaşadıklarımızla beraber, galatasaray aşkının bu renklere olan sebepsiz karşılıksız sevginin sadece galatasaray taraftarına ait oldugunu, yöneticisinden futbolcusuna, emeklisinden altyapıdakine kadar hiçbirinin bir galatasaray taraftarından degerli olmadıgını iyice anlar oldum. galatasaray taraftarı galatasarayın gercek sahibidir ve de yalnızdır. tek gerçek olan şey biziz... farklıyız biz.. formamızı giyen adamı severiz, diğer takım taraftarlına göre farklı davranırız, kolay kolay yuhalamayız mesela, geçmişinde bir leke varsa hiç bir zaman tam olarak bağrımıza basmayız başkaları gibi, ne halt yerse yesin ama cıkıp topunu oynuyorsa benim için sorun yoktur demeyiz, hatta kimi zaman topunu oynamasa bile saha içinde bir arkadaşına destek cıkmıssa methiyeler düzeriz.. fazla romantiğiz belki, futbolun duygusal kısımlarını görüyoruz hep ve bu yüzden yara alıyoruz.. paranın konuştuğu futbolda hiç bir zaman şımarık tavır sergilemiyoruz.. belki bu yüzdendir ki diğerlerinin sahip olamadıgı kadar 'efsane' olarak cagıracagımız çok isme sahibiz. yeni hakan şükür, yeni hagi, yeni terim , yeni metin oktay deriz gözümüze girenlere.. ama bu en değer verdiklerimiz zarar veriyor artık bize..

    ben hiç bir zaman hakana, hagiye terime küfür eden galatasaraylıları anlayamadım, çok kızdım, başarısızlıklarına cok üzüldüm ama hep ayrı sevdim.. arda konusunda en başından beri yaptıgı her şeyde her açıklamasına iyi tarafları anlamak istedim. benim için bünyemizde bulunan oyuncu, yönetici ya da teknik adamların galatasaray için çalışırken yaptıklarından cok, bizde değilken yaptıkları önemlidir.. çünkü formamızı giyerken konuşmak, taraftara methiyeler düzmek kolay.. dünyanın öbür ucundan gelen yabancı oyuncu bile ne laflarla pohpohluyor ve kalbimizi kazanıyor.. ya da bakın arda'ya.. daha ilk günden 'real istese de atleticoya giderdim' diye sanki bebekliğinden beri atletico'luymuş ayakları yapabiliyor.. defalarca canlı izledim, mücadelesini hırsını gördüm maçlarda, oynadıgı takımın taraftarı olarak hakkım varsa helal ettim, ederim.. tabiki türk futbolunun en iyi oyuncusu olarak gidecek, kariyerini düşünecek ama yıllardır dediği gibi galatasaraylıysa, bizden biriyse bunu gösterme zamanı şimdi olacak, galatasaray futbolcusu değilken.. malesef kötü başladı,' bir gün dönersem önceliğim galatasaray olur' lafı bana cok dokundu.. efsane dediğimiz ve hakikaten benim için de büyük galatasaraylılar olan hakan şükür, bülent korkmaz, hasan şaş gibi adamların bizden gittikten sonra- gidiş şartları ne olursa olsun- yaptıkları, konuştukları lafları hatırlıyorum, unutmayacağım. eski yöneticilerin, yeni yönetimlerin kuyusunu kazma çabalarını, galatasaraya zarar vermelerini unutmayacağım. satılan hemen hemen her yerli futbolcu gittikten sonra atıp tuttu, sırf çıkarları için galatasaraya karşı saf tuttular..

    kendi adıma bu saatten sonra kolay kolay hiç bir futbolcuyu efsaneleştirme çabasına girmem. yaşayan galatasaraylılardan sadece fatih terimi ayrı tutarım, onun galatasaraylılık duruşu kimsede olmadı şimdiye kadar. bizdeyken de bizde değilken de konu galatasaray olunca o çoğu efsanenin aksine 'biz' diye hitap etmesi bile yeter. hiç bir zaman galatasarayı karşısına almayacağına emin olduğum tek adamdır kendisi. herhangi bir çıkar için, para için ya da siyasilerin gözüne girmek için galatasaray taraftarına cephe almayacak yegane galatasaraylıdır. iyi ki tekrar başımızda da güveneceğimiz bir dal var en azından.
App Store'dan indirin Google Play'den alın