resim
Carlos Augusto Soares da Costa Faria Carvalhal
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:58
Uyruk:Portekiz
  • 5
    hakkında bilinmesi gereken 10 şey:

    *tam adı carlos augusto soares da costa faria carvalhal

    *1965 doğumlu carlos carvalhal, futbolculuk döneminde defans olarak görev aldı ve futbol hayatını espinho'da noktaladı.

    *carvalhal, futbolculuk kariyeri boyunca 197 maçta oynadı ve 1 gol attı.

    *38 yaşında futbol hayatını noktalayan carvalhal, teknik direktörlük kariyerine de futbolu bıraktığı bu takımda başladı. portekizli, 2000'e kadar espinho'yu yönettikten sonra çeşitli takımlarda görev almaya devam etti.

    *2000 ile 2010 yılları arasında bir kulüpte en fazla iki sezon duran carvalhal, sırasıyla freamunda, aves, leixoes, v.setubal, belenenses, braga, b.mar, maritimo ve sporting'in başında yer aldı.

    *2007-2008 sezonunda 2. kez vitória'nın başına geçen carvalhal, o sezon vitória ile ligi 6. olarak bitirdi. uefa kupası'nda eleme hakkı kazanan carvalhal, aynı zamanda takımı ile portekiz kupası'nı kazandı.

    *2008 yılında kısa bir süre yunanistan'da a. trapolis takımının başına geçen portekizli hoca, birkaç maç sonra yunan ekibinden ayrılıp, ülkesine döndü.

    *kasım 2009'da ünlü kulüp sporting'in başına geçen teknik direktör, 2010 yılına kadar burada görev yaptı ve ardından beşiktaş'a geldi.

    *carlos carvalhal, 2011-2012 sezonunda şike soruşturmasından sonra tayfur havutçu'nun tutukluluk süresi sona erene kadar beşiktaş'ta görev yapmaya devam edecek.

    *beşiktaş kulübünden yapılan açıklamada ise carvalhal, tayfur havutçu takımın başına geldiğinde yardımcısı olarak göreve devam edecek.

    kaynak: goal.com

    http://gss.gs/Q2
App Store'dan indirin Google Play'den alın