resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2808
    çoğu arkadaşım beni hagi galatasaray'lı yaptı diye yazmış. iyide yazmış yani. yaşları gereği onlar hagi'yle galatasaray'lı oldular, o şerefi yaşadılar. ben ve benim yaşımdakiler ise prekazi, uğur, muhammed, cüneyt, tanju, simoviç, erdal, ilyas, büyük savaş, küçük savaş ve şimdi anımsayamadığım diğer futbolcuların sayesinde galatasaray'lı olduk. benim için hepsi birer efsaneydi o zamanlar. hepsi ayrı ayrı hagi'ydi gözümde. tabi yaşımında* etkisiyle öyle düşünmüşte olabilirim.*

    sonra o geldi. hemde elinde bastonuyla! 31 yaşındaydı. real madrid ve özellikle de barcelona'da tam olarak tutunamamış olsa da karpatların maradonası lakabını çoktan almıştı. sonra ilk maçına çıktı. ilk golünü attı. ilk asistini yaptı. ilk frikikten golünü attı. ilk çalımını attı. ilk seri çalımını attı. ilk adrese teslim ara pasını attı...

    ama bu ilkler ilk ve son olarak kalmadı. elinde bastonuyla ali sami yen'e gelen adam elinde 4 lig, 1 uefa, 1 süper kupa şampiyonluğu ile ayrıldı aramızdan. bastonunu ne mi yaptı? ne yapacak kendisine bastonlu diyenlerin münasip yerlerine resmen çaktı.

    gerçektende hagi koca bir nesli galatasaray'lı yapmıştır. hatta yapamadıklarını da galatasaray sempatizanı yapmıştır. sayısını hatırlayamayacağım kadar çok fenerli bizim maçları izliyordu zevk almak için. çünkü hagi her maçta resital yapıyordu. hemde ne olursa olsun devam ediyordu. öyle ki babası öldüğünde herkes hagi bitti, babasını çok sever demişti. ama o babasını toprağa verdi, sakalını bıraktı ve kaldığı yerden devam etti.

    işte bu adamın bugün galatasaray'a geldiği gündür. bugün türk futbolunun olumlu yönde kırılma noktasıdır. tarihe not düşülsün; nasıl dünya için isa'nın doğumu milatsa galatasaray içinde hagi'nin gelmesi milattır. bundan sonra herşey hagi'den önce ve hagi'den sonra diye anılacaktır. dünya durdukça galatasaray'a kim gelirse gelsin seninle kıyaslanacaktır artık. herkes seni geçmeye çalışacak ama beceremeyecektir. çünkü sen bizim gönlümüzde messi'den de, ronaldo'dan da, kaka'dan da büyük ve değerli futbolcusun. çünkü sen el commandante'sin. başkaları gibi çakma değil gerçek commandante. iyi ki geldin, iyi ki bizi şereflendirdin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın