resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 672
    ben hayatımın her döneminde cristiano ronaldo'dan ayrı ayrı nefret ettim. neden? manchester united gibi nefret ettiğim bir takımda oynadı ve yine real madrid gibi nefret ettiğim bir takımda oynuyor. doğrusu tabii ki bu başlı başına bir neden değil manchester united ve real madrid'ten nefret etmem ryan giggs, raul gonzales ve xabi alonso gibi adamlara taptığım gerçeğini değiştirmiyor ama oda bir sebep işte.
    ikinci bir neden kendini beğenmiş tavırları ve demeçleri. sanırım bu kadar insanın ronaldo'dan nefret etmesinin en büyük sebebi. insanlar mütevazi insanları seviyor. bu bir gerçek. lionel messi ile karşılaştırılması gereken başka bir özelliğe de bu bence. mesela messi'ye ronaldo sorulduğunda ronaldo'nun çok iyi bir futbolcu olduğunu söylerken, ronaldo'ya messi sorulduğunda benim boyum ondan daha uzun fiziksel olarak ondan iyiyim cevabını alıyorsun .. şimdi eskilere gidip dünya'nın en iyi birinci,ikinci hatta üçüncü futbolcusu benimlere, mourinho'nun ne düşündüğü umurumda değil ama ödüller ibrahimoviç'in değil benim evimdelere falan hiç girmiyorum. işte ikinci ve en büyük etken kendini beğenmişliği ve şımarıklığı.
    üçüncüsü ise o yağlı saçları. yani belki. apaçi yaee niye seviyim deyip işin içinden çıkmak çok kolay oldu çünkü.
    buraya kadar herşey tamam.
    dün birden nefret bir yüktür temasından mı yola çıktım nedir bilinmez. neden nefret ediyorum ben şu adamdan yahu diye sordum kendime ve yukardaki hepimizin bildiği nedenleri sıraladım. sonra düşündüm iyi yanları yok mu bu adamın? sevilecek hiç mi yanı yok?
    tabii ki var.
    hayatımın her dönemimde ayrı ayrı nefret etmeme rağmen yine hayatımın her döneminde de ayrı ayrı saygı duydum ben bu adama.
    ne bileyim çok kişinin kendinden nefret ettiğini biliyor ama rol yapmıyor en azından kendini sevdirmeye çalışmıyor. kendini beğenmiş evet, şımarık evet. ama bu bizim ekrandan gördüğümüz ronaldo sonuçta. belki normalde özünde iyi bir insandır diye de saçmalamayacağım. sonuçta ben ronaldo'yu tanımıyorum tabii ki ekranda ne görüyorsam onu bilir onu söylerim ama twitter'da kendine yazılan herşeye girdiği sürece cevap vermeye çalışan bugün doğum günüm diyenlerin doğum günün kutlayıp bir planı olup olmadığına soran da aynı ronaldo. ve tanıyan herkeste çok mütevazi bir insan olduğunu söylüyor. saha içinde yine o herkesin nefret ettiği itici hareketleri de kazanma hırsından kaynaklanıyor.
    ronaldo'nun sevdiğim özelliklerinden biride kendini beğenmiş açıklamaları dışında konuşmaları. çoğu futbolcu iki lafı bir araya getirip konuşamıyor. ama izleyin dikkat edin ronaldo çok güzel konuşur. valla lan bakın izleyin hksmile demişti dersiniz *
    ve kötü yönleri iyi yönlerini bastırıyor ve nefret etmenizi sağlıyor evet.
    ama şimdi hanginiz bir futbolsever olarak ronaldo'yu izlemekten büyük keyif almıyor? hanginiz? söyleyin.
    dediğim gibi apaçi deyip işin içinden çıkmak çok kolay. ronaldo'dan nefret etmek sanki artık bir hayat felsefesi haline geldi. seveni dışlıyorlar lan o derece artık. kim o ronaldo ben tanımıyorum ama yine de nefret ediyorum. durum bu. ön yargılardan kurtulmak gerek.
    son olarakta peki ben ronaldo'yu seviyor muyum? artık en azından nefret etmiyorum. saygı duyuyorum çünkü futbolu seviyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın