resim
Adnan Sezgin
Görev:Sportif Müdürü
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 901
    galatasaray’a da teşvik için sezgin’le irtibat kurulmuş

    aziz yıldırım, şekip mosturoğlu ve galatasaray sportif direktörü adnan sezgin arasındaki telefon trafiği, fenerbahçe’nin, trabzon maçı öncesi ezeli rakibi cimbom’a teşvik verme girişimini olarak gösterildi.

    bünyamin demirkan

    futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan fenerbahçespor kulübü başkanı aziz yıldırım’ın, ligte şampiyonluk iddiası bulunmayan ezeli rakibi galatasaray’ın o dönemki yöneticisi adnan sezgin’den teşvik şikesi istediği, bu yönelik görüşmelerin teknik takibe takıldığı iddia edildi. ‘silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’ ile suçlanan yıldırım’ın, kulüp içindeki muhaliflerini ‘dövdürelim’ dediği, fenerbahçe-ankara maçında fener aleyhine teşvik girişiminde bulunduğu iddia edilen trabzonsporluların isimlerin evini buldurarak tehdit ettirdiği de iddia edildi. aziz yıldırım’ın, maçların devre arasında hakemlere ‘penaltı baskısı’ yaptığı iddiası da teknik takibe takıldı.

    cimbom girişimi yıldırım’a soruldu

    şike soruşturması kapsamında yapılan teknik takibe fenerbahçe’nin ezeli rakibi galatasaray’a teşvik pirimi verme girişimin de takıldığı ortçaya çıktı. trabzonspor’la yapacakları maç öncesi galatasaraylı yönetici ve futbolculara ulaşılmaya çalışıldığı belirlendi. fenerbahçeli yöneticilerin, ali kıratlı ve doğan ercan aracılığıyla galatasaraylı yönetici ve futbolculara ulaşmaya çalıştığı iddiası aziz yıldırım’a soruldu. savcılık sorgusunda yıldırım’a “10 nisan 2011 günü ilimizde oynanan galatasaray-trabzonspor müsabakasından önce galatasaray kulübü yöneticilerine ya da futbolcularına teşvik primi vermek amacıyla girişimde bulundunuz mu” sorusu yöneltildi.

    mosturoğlu, sezgin’le buluşuyor

    fenerbahçe’nin galatasaraylı futbolculara ve yöneticilere şike için ulaşmaya çalıştığı iddialarına neden olan konuşmalardan biri, fenerbahçe asbaşkanı şekip mosturoğlu ile galatasaray sportif direktörü adnan sezgin arasında 5 nisan 2011 günü yapılmış. mosturoğlu’nun “ne zaman müsaitsin” sorusuna sezgin “bu gün akşam üzeri olurum da abi, nasıl biz şimdi trabzon maçı var 50 tane bizi bir görseler o... çocukları neler derler ya...” karşılığını veriyor. mosturoğlu “nerde istiyorsan orada görüşelim abi... akşam saatlerinde... onat’ın orada buluşalım mı? avukat onat var ya benim arkadaşım...” diyor.

    ‘bakalım çok istekli geliyor...’

    adnan sezgin’le yaptığı görüşmenin ardından fenerbahçe başkanı aziz yıldırım’ı arayan şekip mosturoğlu, konuşmanın içeriği ve buluşmayla ilgili bilgi veriyor. “tamam başkanım saat 5’e aldı şimdi başkanım randevuyu... (...) buluşacağım arkadaşım” diyen mosturoğlu’na aziz yıldırım “iyi peki bence de fazla şey yapma yapar mı yapmaz mı” karşılığı veriyor. mosturoğlu “bakalım çok istekli geliyor” deyince yıldırım “akıl verir mi yani bize” diye soruyor. mosturoğlu’nun cevabı “verir başkanım verir, verir bize verir” karşılığı veriyor

    http://www.stargazete.com/...vik-haber-369169.htm
App Store'dan indirin Google Play'den alın