• 254
    okuduğu bölümü açıklaması kendisini tanıtma açısından anlaşılabilir. ama ilgili entry de hani ne bok olduğumuz nasıl bir mal olduğumuz...diye devam eden cümlesini anlayamıyorum. düşüncelere itibar etmek için karşımdakinin eğitim durumunu * hiç sorgulamadım. önyargıyla yaklaşmadım. bu nedenle kendisi hakkında kafamda oluşan intiba yüksek lisans yaptıktan sonra da muhtemelen değişmez.
    bu entry de geçen o malum cümle aslında türkiye'nin en nefret ettiğim toplumsal sorunlarından birini yansıtıyor. özellikle insanların birbirlerini tanıdığı küçük yerleşim yerlerinde, kasabalarda, köylerde daha rezil bir hal almıştır bu durum. mesela evinize hiç tanımadığınız ama aile dostu olan sikko biri gelir size okuduğunuz bölümü sorar eğer iyi bir bölümde okuyorsanız* oh oh maşallah benim kaynımda seninle aynı okulu okudu şimdi çok iyi maaş alıyor deyip methiyeleri dizmeye başlar size. amma ve lakin bölümünüz yoldan çevirdiğiniz her üç kişiden birinin okuduğu malum bölümlerden biri ise sadece olsun!!! deyip konuyu kapatır. işte böyle pis bir olay bu. bu kişiler yüzünden okuduğunuz bölümü ya hiç söylemezsiniz konuyu geçiştirmeye çabalarsınız ya da bölümünüzü göğsünüzü kabartarak vurgulu bir şekilde söylersiniz. halbuki insanların toplumsal statüleri,eğitim durumları onların fikirlerine değer verme ölçütü olmamalı. gerektiğinde bir çocuktan,liseliden,zihinsel engelliden öğreneceğimiz şeyler olabiliyor bu hayatta.
    tüm bunlara rağmen taarabt ile arasında geçen tartışmayı anlamlı buluyorum. arada böyle atışmak belli seviyede olduğu takdirde güzel oluyor. ama seviyeyi düşürmemek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın