• 1054
    karakter ağaç ise, şan ve şeref de o ağacın gölgesi gibidir. biz hep gölgeyi düşünürüz. oysa karakter ağacın kendisidir. abraham lincoln

    insanların karakterleri en çok zor durumda kaldıkları an kendilerini gösterirler. zora düştüğü zaman insanların olayları karşılama biçimi o insanın karakterini ortaya koyar. her ne kadar m. ali aydınlar kişi ve kurumlar birbirini bağlamaz dese de bence bu olayda ortaya konulan karakter bağlar.

    şike soruşturmasının başladığı günden bu yana suyun öte tarafındaki kulübün 7'den 70'e okumuşundan cahiline gazetecisindne ressamına işletme sahibinden avukatına her kesiminden insanı öyle ya da böyle dinledik okuduk. açık görüşüm böyle bir olaydan sonra yapılması gereken ilk eylem bu harekete bulaşmış kişilerin camianın dinamiklerini harekete geçirmek sureti ile camiadan uzaklaşmak ve bu olaydan ders alarak çıkmaktır. beklentim de o yöndeydi açıkçası.

    çok garip bir biçimde bu camiayı oluşturan bütün unsurlar anında savunmadan hücuma geçerek saçma sapan fikirlerini empoze etmeye çalıştılar. cemaatten girip helikopter ihalesinden çıkan mı ararsın, siyasetten girip önümüzüe keseceklere kadar her fikir sunuldu ortaya. şimdi yeni moda bize bulaşmak. hemen incelensin galatsaraya böyledir şöyledir. tam 19 sene önce yaşanan olaya atıf yapıyorlar. biraz daha uğraşsalar ali sami bey ve arkadaşlarının lise bahçesinde yaptığı maçlara kadar gidecekler bu kafayla.

    temizlenmek bir yana, utanıyoruz lafının erdemini unutalım hala büyük bir pişkinlik ve arsızlık içinde bize sallayan bir camiadır bu. evet belki benim de geçmişimde şaibeler vardır ama bu sizi aklamaz. yarın sokağa çıkıp bir hırsızlık yapsam mahkemede ilk defa ben mi yapıyorum mu diyeceğim..?

    abraham lincoln'ın o muhteşem vecizesinden yola çıkarsak eğer maalesef ki sizin ağacınız kökünü hastalık sarmış. keşke sizinle ezeli rakip olmasaydık. bize yakışmıyor bu rekabet sizinle alakalı değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın