• 3665
    uzun zamandır bilgisayardan bağlanamadığım sözlüğüm,sanırım bu durum biraz daha böyle devam edecek benim adıma. bu süre içinde galatasaray sözlük yazım denetim timindeki görevimi pek de iyi bir şekilde yerine getiremedim, arada internete girdiğimde uyardıklarım da oldu ama hala düzelmeyen yazım hataları var.

    bilgisayardan sözlüğe girmediğim günlerde ise sürekli cep telefonumdan sözlüğü takip ettim, ve aşırı derecede fazla yazım ve noktalama hatası gördüm * . kişisel düşüncem, bu ortamdaki çoğunluğun eğitim seviyesinin yüksek olduğudur, ve bu durumda " dahi anlamındaki de'nin ayrı yazılması" , " her şey " sözünün ayrı yazılması gibi okurken anlam kaymasına sebep olabilecek hataların yapılması bu kişilerin türkçe bilgi seviyelerinin düşüklüğünden kaynaklanmamaktadır.
    mantık çerçevesinde tek bir sonuç çıkıyor, o da bu kişilerin sözlüğe gereken önemi vermeyip sadece laf olsun torba dolsun, arada bir fitne sokalım ortam şenlensin gibi bir düşüncede olduklarıdır. bu yüzden ısrarla yazım yanlışı yapan kişilerin sözlükten belli bir süre uzaklaştırma alması gerekir.
    şahsen ben bir entryi okumaya başladığımda eğer yazım yanlışı görüyorsam okumayı bırakıyorum, eğer okumaya devam edersem tekrar başa almak zorundayım cümleyi, çünkü doğrusunu bulmalıyım. hem ne gerek var ki kendi yazdığını umursamayan insanın yazısını okumaya, kişi kendi yazdığına önem vermiyor, ben mi o kişinin yazdıklarına dikkat edeyim !

    sözlükteki genel amaç önce bilgi vermektir ve bu bilgiler üzerinden tartışma yapılmalıdır. bu tartışmaların da daha anlaşılır seviyede olması gerektiği için doğru türkçe kullanmak gerekir. önce anlaşılır olmak gerekir ki bir konu tartışılsın. bu ortamda sesli veya görüntülü olarak konuşmuyoruz, sadece yazdıklarımızla varız. bu yüzden haddimi aşarak söylüyorum: lütfen, yazım kurallarına dikkat edin ve entrylerinizi yazdıktan sonra tekrar okuyun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın