• 326
    çok fazla insanın beğenmediği gibi beğeneninin de olduğu formalardır. fakat nedense formayı beğenenler beğenmeyenlere, neyini beğenmiyorsunuz üzerinde arma olsun yeter, arma var sonuçta şeklinde çemkirmeleri ve nasıl olur da formayı almamayı teşvik edersiniz diyerek neredeyse hainlikle suçlamalarına kadar varan söylemlerinden sonra bir kaç, neden beğenilmeme, bilgisi vereyim.

    öncelikle forma için, bir şirketin klubümüz için tasarlayp ürettiği ve üstüne armamızı bastığı maç giysisi diyebiliriz. yani insanların gönül verdiği armasını renklerini gördüğü savaş kıyafeti. e forma bu demekken ve bunu harici bir firma üretirken pek tabiki formaları beğenmeme diye bir durum olacaktır. arma sevdalısı insan pek tabiki formayı beğenmeyebilecektir. hatta sen o takımın klasik formasını yapmıyorsan beğenmelerini beklemeyeceksin bile. hatırlatırım insanlar formayı tasarımı ve kumaşı beğenmiyor. yani sonuçta kimsenin lan o ne biçim arma dediği yok. ayrıca unutmayın kutsal olan armadır. o formaya kutsiyet katan da armadır. forma, üzerinde arma olduğu için kutsaldır.

    e peki kutsal formanın alınmamasını nasıl söylersiniz insanlardan nasıl beklersiniz. çok basit ben mesela kaç senedir forma almıyorum ve kendi kendime söz verdim "8 parça tam parçalı*" çıkana kadar forma almayacağım. ama kulübe katkı vık vik transfer fln. bir forma satışından aslan payını üretici firmanın yediğini klübe % 25* gibi komik bir rakamın kaldığını biliyor muydun canım. git storedan tişört al şapka kalem al atkı al silgi al anahtarlık al ama galatasaraya yüzde olarak daha çok kazandıran ürün al da nike yerine galatasaray kazansın. ben öyle yapıyorum mutluyum. kısaca sen dünyaca ünlü koca firmasın milyon dolarlık anlaşmalar yapıyorsun bir klubün klasik forması nedir bilmiyorsan onu üretemiyorsan kimse kusura bakmasın o firmaya bir kuruş kazandıramam.

    şimdi gelelim bu formaların neden beğenilmediğine;

    öncelikle tanıtılan üç forma da birbirinden özensiz birbirinden baştan savma formalar. bunu görmen için tasarımcı olmaya gerek bile yok. teker teker anlatayım hepsini;

    -yani akıl var mantık var siyah forma yapıyorsun hadi anladım yan şeritler kırmızı e ne diye forma numaraları da kırmızı siyah üstüne koyu kırmızı numara bariz sallamamazlık örneği

    -anladım siyah forma güzel de o telekom reklamı nike amblemi kol reklamları niye beyaz akıl var mantık var senin rakibinin rengi siyah beyaz ya formanda o renklerin kombinasyonu var e yuh yani.

    - akıl var mantık var üç ya bak şimdi. çok güzel sarı forma yapmışsın bence mükemmel olabilirdi hatta ama sen git sarı formanın üzerine siyah reklam yazıları ve nike amblemi koy ee ööeeh yani. şunu kırmızı yapmak çok mu zor ya. forma tasarladığın klübün rengi sarı kırmızı. sen bu iki renk formada yanyana gelmesin diye elinden geleni yapıyorsun. korkarım bunu numara rengide siyahtır.

    - sözde parçalıya hiç bir şey demiyorum. yani çok mu zor avea reklamını nike amblemini de tt reklamı gibi beyaz yapmak hele kırmızı üzerine siyah nike neyin kafasını yaşamaktır cidden merak ediyorum.

    evet bunlar küçük detaylar ama formayı güzel yapan detaylar

    bakın eğer bu formaların tasarımları renkleri kalitesi aynı şekilde fakat;

    siyah formada; bütün reklamlar ve numara sarı, sarıda bütün reklamlar kırmızı olsaydı. parçalı normal renk sırasında bütün reklamlar beyaz şort beyaz olsaydı. kimse katalogmuş kaliteymiş demezdi. gider alırdı. formalara özenilmiş detaylar dikkate alınmış denirdi. ezici çoğunluk beğenirdi. hatta parçalıyı normal sıra ile çıkarsalardı; son 15 yılda çıkan en iyi parçalı olacaktı. en azından kolların rengi omuzda değişiyor ön renk ile arka renk omuz üstünde birleşiyor. ama işte sadece renkleri yer değiştirmenin bile ne anlama geldiğini bilmiyor nike. bizi o kadar bile sallamıyor. formasını çıkardığı klubün klasik formasını bilmiyor özenmiyor.

    hayır o kadar büyük detaylarda değil bu anlattığım detaylar ben halı saha takımı kursam ve forma yaptırsam dikkat edeceğim detayları, koskoca galatasaray kulübüne yaptığın formada sallamazsan, formalarına özenmezsen, kimse kusura bakmasın, ben o formayı beğenmem, almam, o firmaya da bir kuruş kazandırmam

    ekleme: ha farkettiysen bu uzun yazıda hiç klübe özgün tasarım, katalog forma gibi haklı argümanları kullanmadım bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın