• 11
    bugünkü yazısında galatasarayın şike yaptığı ima etmiştir:

    --- alıntı ---
    pandora’nın kutusu’nu açalım mı?

    aziz yıldırım’ın avukatlarından faik ışık, neşe düzel’e verdiği iki gün taraf’ta yayımlanan röportajında ve cnn türk ekranındaki uzun söyleşisinde masayı tersine çevirdi. faik ışık, fenerbahçeli değil, üstelik tayyip erdoğan’ın da avukatı. başbakan’ın okuduğu şiir nedeniyle mahkum olduğu davanın avukatı idi.

    uzun açıklamalarında, medyanın geçiştirdiği önemli bir nokta var: “türk futboluna şikeyi öğreten kulüp, şu anda soruşturma altında değil” dedi. galatasaray’ı kastettiğini anlamayan, herhalde, yok.

    kastedilenin, 1992-1993 sezonunun son maçında galatasaray’ın ankaragücü’nü 8-0 yendiği maç olduğunu anlamayan da, herhalde, yok.

    o sezon, şampiyonluk son maça kalmıştı ve beşiktaş, averajda öndeydi. beşiktaş, son maçı, istanbul’da gençlerbirliği ile, galatasaray ise ankara’da ankaragücü ile oynayacaktı. beşiktaş, kazanmasına 3-1 kazandı ama galatasaray, görülmemiş bir skorla, hem de deplasmanda 8-0 kazandı. maçın ilk yarım saatinde, averajda öne geçmesi için gerekli 4-0’lık üstünlüğü sağlamıştı bile.

    peki, 2005-2006 sezonunda, fenerbahçe’nin olaylı ve normalde oynatılmaması gereken son maçta denizlispor’la 1-1 berabere kaldığı maça ilişkin, yıllardır, “teşvik primi” söylentileri ayyuka çıkmıştı. denizlispor’a şike primi verildi mi? verildiyse kim verdi?

    hatırlatalım, o sezon, son maçta galatasaray şampiyon olmuştu.

    futbol federasyonu’nda “disiplin kovuşturması” için zaman aşımı süresi 20 yıl. aziz yıldırım, türk futbolunun 13 yılını anlatacağını söylüyor; 20 yıl kadar geri gitmek mümkün.

    --- alıntı ---

    bilgisizlik, futbol cahilliği böyle bir şey sanırım. bunu bir yere kadar anlarım, ama kendisine gazeteciyim diyen birinin bir iddia ortaya atarken, 18 sene önceki ligin puan durumuna atıfta bulunurken açıp tff'nin sitesine bakmamasına anlam veremem. art niyet ararım. galatasaray yönetiminden ise tek bir isteğim var. lütfen şu süreçte galatasaray'a bok atmaya çalışan bu adamlardan, bunun hesabını sorun. konuyu yargıya taşıyın. kendi kapısının önünü temizle(ye)meyenler, kendi pisliklerini bu şanlı şerefli kulübe çamur atarak temizleyemezler!
App Store'dan indirin Google Play'den alın