• 6769
    "ardave selçukyaratıcı, yönlendirici oyuncular. selçukiyi top sakladığı gibi araya final pasını tek hamlede ve çabuk atıyor. selçuk'un veriminin artması için yanına colman türü biri gelmeli. twente, alan daraltıp top rakibe geçtiğinde pres yapınca arda ile selçuk'un yaratıcılığı sınırlı kaldı. arda ile selçuk'un etrafında top kullanan, top kaybetmeyen oyuncu sayısı artarsa bu ikili işlevi daha kolaylaşır. isimleri geçen cambiassoya da felipemelo'dan biri alınırsa orta sahadaki dağınıklığı fazlasıyla giderirler, savunma da rahatlar. bu iki oyuncu sadece savunma yapmıyor, topu oyuna doğru soktuğu gibi hücuma da dikine gidiyor. ön liberodaki ceyhuntop tekniği düşük, pas verme ve topu oyuna sokma yeteneği zayıf. sadece fizik güce dayalı oynuyor.

    galatasaray terim'le 4-2- 3-1, 4-1-4-1 ya da 4-4-2 oynayacak. dün gördük ki; elmander- barosikilisi çift forvet oynayamaz. birbirlerini tamamlayamıyorlar. elmandersırtı dönük top tutma özelliğine sahip değil. üstelik ağır.

    halı saha mantığındaki culioile zaman yitirilmemeli. stancuçok çalışıyor; çok koşuyor, pres yapıyor ama tek forvet oynayamaz. fatih hoca lige kadar kararını verecek ama stancu'yu baros'la birlikte bir görmek gerekir."

    levent tüzemen
App Store'dan indirin Google Play'den alın