• 1006
    gün itibariyle yapılan açıklamada şöyle bir ifade var.

    --- alıntı ---
    federasyon alacağı kararın sosyal ve ekonomik boyutlarını da düşünmek durumundadır. futbol ekonomisi bugün sadece kulüplerin bütçeleri açısından değil anadolu şehirlerinin ekonomisine kadar birçok konuda hayati önem taşımaktadır. federasyon ekonomik anlamda da büyük resmi görmek ve bu noktadaki sorumluluğun bilincinde bir karara imza atmalıdır. tüm anadolu kulüpleri ve toplum liglerin daha önceden ilan edilen takvimde başlamasını ve milyonlarca insanı ilgilendiren ekonomik yıkımlara neden olabilecek adımlar atmaktan kaçınılmasını beklemektedir.
    --- alıntı ---

    federasyon merkez bankası mıdır, maliye bakanlığı mıdır yoksa futbolun temiz, kurallara uygun olarak yürütülmesinden mi sorumludur. federasyonun "anadolu şehirlerinin ekonomisini" düşünmek gibi bir görevi yoktur. işine gelen hukuki unsurları allayıp pullayarak kendini savunan, güya kamuoyunun bilgisine sunan bu zihniyet açıklamanın sonlarında ekonomi kartını öne sürerek, gayri hukuki bir aracı kullanarak hukuki sürece etki etme çabası güdüyor. adalet bu mudur? adalet, elinde terazisi ve keskin kılıcıyla gözleri kapalı bir tanrıça olan themis'le sembolize edilir. beyhude, rastgele ya da saçma bir ilişki değildir bu. themis'in iktisadi mülahazalarda bulunmak gibi bir zorunluluğu yoktur, kördür çünkü. kördür, adalet için, kamunun vicdanı için kimdir değildir, nedir nasıldır tanımaz. tanımamalı.

    ayrıca ekonomik mülahazaya daha ayrıntılı bakılırsa durumun bahsedilenlerden farklı olduğu da net biçimde anlaşılacaktır. bugün bok çukuruna adeta tepeden tırnağa batmış bir yapının uzun vadede sürdürülmesi mümkün değildir. bugün dekoder üreticileri, bayiler, seyyar satıcı, konfeksiyoncular, köfte ekmekçiler vs kazanır ancak insanlarda adalet duygusu aşınırsa bugünün az ve süfli menfaatleri için gelecek feda edilmiş olacaktır. yarın insanlar şikeyle mikeyle millet şampiyon oluyor, herkesin gözünün içine baka baka kimse gıkını çıkarmıyor. demek ki futbol da anlamsız. koskocaman bir sabun köpüğü deyip duyarsızlaşırsa işte o zaman anadolu şehirlerinin ekonomisine darbe vurulur. unutmayın, endişelenmeyin ve kaygılanmayınız ki adalet etkisini er veya geç gösterecektir. bu da kısa vadede olmak zorunda değil. uzun vadede de olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın