• 1124
    bu gelir düzeyi muhabbeti her daim gündemde. bir arkadaşımız güzel bir yerden yaklaşmış konuya.(bkz: #720851) ben de başka bir pencereden bakayım, farklı görüşte iki entry olsun bari;

    şimdi, eski zamanlarda, bu ülkede daha çok fenerbahçeli olduğu biliniyor. hababam sınıfı'nda bile fenerbahçe ön plana çıkarılıyordu. ilyas salman'ın oynadığı ya ya ya şa şa şa filmi falan. başlık da vardı galiba sözlükte bununla ilgili. bilhassa 50'li 60'lı yıllarda, 70'li yıllarda doğanların ağırlıklı olarak fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyebiliriz sanırım.

    galatasaray'ın, fenerbahçe'nin önüne geçmesi, taraftar olarak, monaco zaferi, 90'lı yılların başı 93 yılı, manchester zaferi, sonra 96-2000 arası, ve sonunda uefa kupası ve süper kupa.

    yani aslında galatasaraylı olanların, kuşak olarak düşünürsek, 80'li yıllarda doğan ve ondan daha çok da, 90'lı yılların başında doğanlar olduğunu söylemek çok zor değildir sanırım.

    şimdi bu iki taraftar grubunu da, demografik olarak incelemek lazım. hani hep fenerbahçelilerin gelir seviyeleri yüksek, galatasaray daha tabana yayılmış taraftarı var falan diyoruz ya, ben buna biraz da farklı bir taraftan bakıyorum.

    galatasaray taraftarının yaş ortalaması, fenerbahçe'ye nazaran daha düşük. bunun akademik olarak bir araştırması yapılmış mıdır? bilmiyorum. ama ampirik olarak baktığımda, benim gördüğüm bu.

    buradan nereye varacağım? şunu demek istiyorum; o yüksek gelir sahibi dediğiniz insanlar artık işinde gücünde, elleri ekmek tutan, ailelerini kurmuş, kendi hayatlarını idame ettirenlerken, galatasaray taraftarının, fenerbahçe'ye nazaran yaş ortalamasının düşük olduğunu, bu insanların belki de büyük bir kesiminin, şu anda daha üniversite okuduğunu, ya da üniversiteyi yeni bitirip iş hayatına atılmaya başladığını düşünürsek, bundan bir 10 sene sonra, bu rüzgarın da tersine döneceğine inanıyorum ben.

    yani, zenginler feneri tutar, galatasaray'ı tutanlar fakirlerdir demektense, farklı bir pencereden bakıldığında, böyle bir şey de görünebilir herhalde. bilemedim.

    yani işin özeti; kaçın liseliler!!1!.
App Store'dan indirin Google Play'den alın