• 2990
    --- alıntı ---
    sevgili galatasaraylılar; ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena galatasaray’ın dönüşüm ve gelişim sürecinin en önemli kilometre taşıdır. oldukça uzun ve karışık zamanlar sonrası stadımızı gençlik spor genel müdürlüğünden teslim alma veya diğer bir deyişle nihai kabul aşamasına geldik. hatta bu toplantıdan sonra şu anda stadımıza gelmiş yetkililer ile iki gün sürecek toplantımıza başlayacağız. uzun süreceğini tahmin ettiğim bu görüşmelerdeki stratejimizi müsaadenizle kurul üyelerimiz ve camiamızla paylaşmak istiyorum.
    bildiğiniz üzere ali sami yen stad arazimizi ve seyrantepe arazisinin üst kullanım hakkını vermek kaydı ile toki tarafından gsgm vasıtası ile bu stadın yapımı konusunda anlaşmıştık. 28.08.2006 tarihli protokolde başta rahmetli özhan canaydın başkan’ımız, devlet bakanı ve başbakan yardımcısı sn mehmet ali şahin, maliye bakanı sn kemal unakıtan, toki başkanı sn erdoğan bayraktar ve istanbul büyükşehir belediye başkanı sn kadir topbaş’ın imzaları ile iki konu çok net bir şekilde yer almıştır. kulüp lehine 49 yıl süre ile irtifak hakkı ve bedelsiz tahsis. protokolün bu şekilde yapılabilirlik olurunu toki , 21.08.2006 da sn başbakan'dan almıştır ve bu protokolü öyle imzalamıştır.
    yine 20 nisan 2007 tarihinde gsgm ile kulübümüz arasında imzalanan ve başbakan yardımcısı sn mehmet ali şahin’in de imzaladığı ek bir protokol mevcuttur ve diğer protokole şartsız aynı şekilde refere etmiştir.
    ancak 3 mayıs 2011 tarihine geldiğimiz zaman kulübümüz ve gsgm arasında imzalanan ve devlet bakanı sn faruk nafiz özak‘ın da oluru olan protokolde daha önceki protokollerle tenakusa düşen maddelere rastladık. örnek batı tribününden 3 adet loca, 300 protokol koltuğu ile 2 ek vip loca, 100 araçlık park, iç dış reklamlardan elde edilen gelirin %10 u, ve tabii bütün bunlara ek olarak ta yıllık 1.500.000 tl kira.en önemlisi de ilk protokolde var olan irtifa hakkının bu protokolde intifa hakkına çevrilmiş olması.

    değerli galatasaray‘lılar;
    bu stadın yapımında emeği geçen herkese içten bir kez daha teşekkür ederim. başkanımız özhan canaydın’ ı rahmetle bir kez daha anarım. inşaatta hayatını kaybeden işçi kardeşlerimin ailelerine bir kez daha başsağlığı dilerim.

    bu tesisin yapılması için galatasaray’ ın verdiklerinin gayet farkındayız.stadın içinin eksikleri, çevresindeki yolların durumu, galatasaray yetkililerince tespit edilmiş, acil olanları kendi kasamızdan yapılmaya başlanmıştır.bugün ve yarın beraber mesai harcayacağımız gsgm yetkilisi arkadaşlarımızla imzalanacak dökümanlar da bu eksiklikler ile ilgili her nokta hukukçularımız ile beraber rezerv olarak yansıtılacaktır.nihai talebimiz ve hedefimiz ilk imzalanan protokole , tarafların sahip çıkıp saygı duymasını sağlamaktır.aksi durum galatasaray tarafından kabul edilemez.amacımız kimse ile kavga etmek değildir, cözüm üretmektir ancak öncelikle görevimiz kulübümüzün haklarını savunmaktır.

    bu arada bildiğiniz üzere, stadımız da bir konser deneyimi yaşadık. profesyonellerimiz ve stad komitemizin ortak kararı , alınan tüm önlemlere rağmen, sahada oluşan hasarı , ki gidermek en az bir ay sürüyor, gördükten sonra bir daha bu çeşit aktivitelere mümkün olduğunca müsaade edilmemesidir. bilgi için söylemekte fayda var, geçen akşamki konserin kulübümüze getirisi brüt 175.000 usd dır.

    stadımızda bu sezondan itibaren, devlete ait mobese as ile anlaşma yaparak , güvenlik kameraları , elektronik sistemlerimizi ihale ederek, yüz tanıma sistemi dahil avrupa’nın en modern elektronik güvenlik sistemini kurmaktayız. bunun yanı sıra ek olarak 56 yeni loca inşaatına başlamış bulunuyoruz. bu localardan senelik 4 milyon usd ek gelirimiz olacaktır. tribünlerde , sadece ailelerin çocukları ile maç izleyebileceği özel bir bölüm oluşturduk. stadda , yeni spor yasası çerçevesinde , mecburi olan elektronik bilete geçilmeden , şimdiden , tüm bilet satış sistemimizi ücretsiz bilet olmaması üzerine kurduk.

    diğer yandan stadın dış mahallinde gs store a hizmet vermek üzere 1700 m2 kapalı alana sahip mağazanın , sponsorlar desteği ile , inşaatına bu ay içerisinde başlanacaktır. aynı zamanda divan kurulu dahil toplantılarımızı da yapabileceğimiz 1200 m2 alan çok amaçlı toplantı salonu olarak inşaasına yine bu ay sonu başlanacaktır. avrupa’nın en önemli stadlarında olduğu şekilde, stadımızda 2000 m2 üzerine kurulu müze kurulumu da müze sorumlumuz sevgili candan erçetin’in katkılarıyla başlamıştır.

    mecidiyeköy deki merkez binamızı da bu ay sonu ile tamamı ile stadımıza taşımış olacağız.

    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/kulup/haber/10599.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın