• 14
    beklenenden çok daha sert geçen ilk haftanın ardından göze batanlar...

    en iyi performans gösteren takımlar...

    garmin-cervelo : takım zamana karşıyı kazanarak ilk büyük hamleyi yapmışlardı. thor hushovd'a 7 gün boyunca sarı mayoyu taşıtmaları, htc trenini dağıtıp kazandıkları sprint etabı muazzamdı.

    leopard-trek : etap kazanamadılar, sarı mayoyu giyemediler ama liderlerini andy schleck'i çok iyi korudular. ilk hafta hiçbir kazaya karışmamaları ve andy'in yıpranmadan pirenelere gidecek olması onlar için büyük şans.

    omega pharma-lotto : philippe gilbert'e uygun olan etaplarda çok iyi taktik uyguladılar. yetmedi gilbert'e yeşil mayoyu giydirdiler. kaza yapıp abandone olana kadar vd.broeck genel klasmanda istedikleri yerdeydi.

    hayal kırıklığı yaratan takımlar

    saxo bank : turun en büyük favorisi olan takım lideri alberto contador'un 3 kazaya karışması ve cadel'den 1.41 fark yemesi tam bir fiyasko. contador'u ön grupta bulundurmakta sıkıntı çektiler. takım zamana karşıda pek iyi performans segileyemediler.

    radio shack : hayal kırıklığı demek az gelebilir. 4 takım lideriyle buraya gelmişlerdi. ikisi gitti ikisi kaldı. janez, c.horner, popovych yarışa devam etmiyor. klöden ve levi ise hasarlı.

    team sky : ne tam genel klasman takımı nede tam sprint takımı değillerdi. bradley wiggins'in abandone olması, favori oldukları takım zamana karşıyı kazanamamaları, ben swift'in sprint etaplarında kaybolması ingilizler için tam anlamıyla hayal kırıklığı. tek teselli edvald boasson hagen'in etap kazanması.

    geraint thomas : ilk haftanın göze çarpan isimlerinden biriydi. tyler ferrar'ın kazandığı etapta ben swift için müthiş bir domesticlik yapmıştı htc trenini asıl dağıtan oydu ama ne yazıkki ben swift olması gereken yerde olmayınca etabı garmin kazanmıştı. e.b. hagen'in kazandığı etapta da yine başrolde o vardı. müthiş bir iş çıkarıp etabı kazandırmıştı.

    thor hushovd : 2005 ve 2009'da yeşil mayoyu kazanmış tüm zamanların en iyi sprinterlerinden birinin sarı mayoyu giymesi ancak ilk hafta olur ama 7 gün boyunca biraz zor olur. thor bunu başardı hemde super-besse tırmanışında geride kalmadan korudu.

    alberto contador : giro'da ki performansının şuan için çok uzağında. tırmanışlarda çok iyi görünmüyordu. genel klasmanda pirenelere gelmeden 2dk yakın fark yemesi, leopard trek'le saxo bank arasında büyük domestikler bazında büyük farklar olması onun için pek iyi işaretler değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın