• 56
    sezon öncesi hazırlık maçında açılan, gündeme, olaylara, kişilere direkt göndermede bulunan, büyüklüğü, yazının şekli ve fotoğraftan da anlaşılacağı üzere
    (http://twitpic.com/5o65cw/full) 3-5 kişinin açmış olduğu pankarttır. (3-5 kişi dedim, adnan polat stayla)

    hepimizin malumu odur ki fenerbahçe'ye küfür etmeyen galatasaraylı yoktur yeryüzünde. rekabetin getirdiği o duygu yoğunluğu anında ana, bacı falan dinlemez kimse. isteyen, istediği küfürü eder fakat birey olarak bu öfkesini dışa vurduğunda bunun sorumluluğu sadece kendisini bağlar. gittiği bir maçta da bu öfkesini belirtmenin yolu olarak pankart hazırlamayı seçerse daha kontrollü olmak zorundadır. çünkü o pankartı görenler, misal sözlükte tartışılıyor, kimse ahmet astı, mehmet astı demez. asan birey değil galatasaray taraftarıdır. dolayısı ile söz konusu galatasaray camiası'dır.

    beğenen, destekleyen olur; beğenmeyen, çirkin bulan, desteklemeyen de olur. kadıköy deplasmanlarında taraftarımızın maruz kaldıkları çirkinlikleri hepimiz biliyoruz, bu durumu bu pankartı savunma argümanı olarak öne sunmak da bana göre anlamsız. fenerbahçeliler'in açtıkları küfürlü pankartları da açıkçası umursamıyorum. bi laf var kasımpaşa falan geçiyor içinde, heh ondan işte.

    şimdi fenerasyon haftalık toplantısında bu pankart gündeme gelse, disiplin kurulu'na sevk edilsek, seyircisiz oynama cezası, saha kapama cezası veya para cezası alsak ki gayet olağan şeyler; bunun sorumlusu kim / ne olacak ?

    öfkemizi, nefretimizi dışa vururken, kendimizi deşarj ederken aşık olduğumuz renklere gelecek, verebileceğimiz zararı da düşünmemiz gerek bana göre.
    biraz otokontrol.
App Store'dan indirin Google Play'den alın