• 132
    normalde birkac dakikada alinmasi gereken karar...

    ama..

    pazartesi gunu tff'deki toplantida butun kulupler, ardindan medya, ardindan yayinci kurulus, ardindan sponsorlar, ardindan akliniza bu futbol isinden beslenen kim varsa herkesin baskisiyla, dusurulmesi yerine sampiyonlugunun elinden alinmasi, eksi puan ve hak mahrumiyetleri cezasi gibi vaziyeti idare edecek adimlarla gecistirilecek, buna da iste davanin bitimini beklememiz gerekiyor bla bla diye de gerekce bulunacaktir.

    dusup dusmesi de beni ilgilendirmiyor su asamadan sonra dogrusu. fb kamu vicdaninda mahkum olmustur... rezil olmalari, afise olmalari, hirsiz var diye bagirirken aslinda hirsizin bizzat kendilerinin oldugu ortaya cikmasi benim icin yeter de artar bile. gerisi dedigim gibi dusurmeme isini sigdiracaklari kilifi bulmaya bakar... onu da bulurlar..

    ote yandan da... fenerbahceli yorumcularin, yardakcilarin, emreb gibi camur sporcularin, gelecek sene televizyonlara, sahaya baslari egik cikmalarini ve zaman zaman da yuzsuzluklerini gormek de keyifli olabilir...

    velhasil, bundan sonrasi yarginin isi... yeri gelmisken de, sunu soylemeden gecemeyecegim. ben kisisel olarak aslinda istisna olmasi gereken bu tutuklu yargilamalarin haksizlik oldugu ve bir son verilmesi gerektigi gorusundeyim.

    fb baskani degil yalnizca, cinayet, tecavuz, saldiri, teror, silahli cete, uyusturucu ceteleri, mafya vs gibi davalar disinda tutuklu yargilamalarin cok yanlis oldugunu, saniklarin, guclu kefaletlerle (sadece para degil, birilerinin kefaleti de olabilir) ya da ev hapsi ya da gerekirse gunde uc kez polise imza, elektronik kelepce gibi yontemlerle de denetim altina alinabilecegini dusunuyorum.

    simdi son olayda artik cezaevine de gitse, hastaneye de ya da ev hapsine de alinsa, aziz yildirim hakkinda hukuken bir ara kararla da olsa, ciddi suclamalar oldugu kayda gecirilmis oluyor. suphesiz davanin sonunu beklemek gerek suclu demek icin hukuk onunde. ama daha once de dedigim gibi kamu vicdani kararini verdi.

    ne olursa olsun, kim olursa olsun, yargilama surecinin bir noktada beraatle de sonuclanabilecegini gozonunden uzaklastirmamamiz gerekiyor. karari begenirsiniz begenmezsiniz ama sonunda beraat de cikabilecekse insanlari haksiz sekilde bir dakika bile ozgurluklerinden alikoymak savunulamaz, savunulmamali.
App Store'dan indirin Google Play'den alın