• 8
    medyadaki fener şakşakçılarının tutunmaya çalıştığı tek dal. bu arkadaşlara göre fener küme düşerse, bu lige iyi yansımayacakmış. yani adam diyor ki, ''tamam, bir bok yedik ama fenerbahçe'nin geçmişi için hafifletici cezalar verilsin''.

    şimdi bunu söyleyen adamlar, eşitlik kelimesini ağızlarından düşürmeyen kişilerle aynı. galatasaray erkek basketbol takımı sadece bir forma olayı yüzünden az kalsın ligden düşecekken, 6 hatta daha fazla maçta şike yapan fenerbahçe ligde kalacak! vay arkadaş, galatasaray o durumdayken neredeydi acaba o marka değeri? afedersin ama sokarlar o değere o zaman.

    juventus'un olayı farklı mıydı sormak isterim o kişilere. üstelik fenerbahçe'den kat be kat tanınmış ve büyük bir kulüp. bunun da ötesinde serie a' da oynuyor, buradaki yayın gelirleri belli ve şampiyonlar liginin gediklisiydi. o zaman niye italya futbol federasyonu ''marka değeri'' ni örnek gösterip tutmadılar juve'yi ligde? cevap ve kural basit. şike ve teşvik teklifinde bulunanların cezası küme düşürmekten başlayıp, daha yıpratıcı kararlar alınabilir.

    şimdi tüm bunların ekseninde fenerbahçe'nin ligde kalması; hem bundan sonra ki süreçte kulüplerin bu olaylardan ders almamasına, hem de o sürekli satılmaya çalışan olmayan ''marka değeri' ne gölge düşürecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın