• 35
    jaka lakovic takım için transferi euroleague hayalleri çerçevesinde bir vizyon bir atılım olarak görülebilir ama sportif olarak soru işaretleri yok değil.
    tıpkı fenerbahçe ülker'in bojan bogdanovic transferi gibi. müthiş bir potansiyel çok yetenekli bir oyuncu ama fenerbahçe için gerekli olan oyuncu değil. takım delici 2 numara ararken marko tomas'la aynı meziyetleri olan bir adamı getirmek çok mantıklı gelmiyor açıkcası.

    lakovic ise bizim için bogdanovic transferinin başka açıdan bir benzeri gibi. tam aradığımız özellikte bir oyuncu. winner, maç sonlarını oynayabilen, şutuna herkesin güvenebileceği bir oyuncu ama doğru pozisyon değil.

    takımımızın bir combo guard alacağı belliydi. ki böyle bir transferle ender, tutku, göksenin ve muhtemelen evren'le beraber savunması olan bir guard o bölgeyi kotaracaktır. ve bu isimde çok doğru seçilmiş jamon gordon oldu ve nokta atışı bir isim. muhtemel geriye kalan tranferlerde ise herkesin beklentisi bir uzun ve şutu olan, son periyotlar oyuna ağırlığını koyabilecek, biraz yıldız havası olan bir sf idi. savunması çok üst düzey olmasa bile bu takım içinde minimize edilebilir. ama lakovic için bu pek söz konusu değil**. lakovic rotasyonda en kalabalık ve en iyi olduğumuz bölgeye geldi. hatta daha da ileri gidersek savunmamızın en önemli olduğu bölgeye geldi*lakovic yıllardır el oynamasına rağmen savunması hiçbir zaman normal seviyede bile olmamıştır. tıpkı saras gibi. ve bizim final serisinde saras oyunda olduğu zamanlar neler yaptığımıza bakılmalı. ki lakovic'i savunma odaklı bir takıma getirmenin başka sakıncaları da olacaktır.

    lakovic barcelona'da aldığı sürelerden pek memnun değildi. daha da önemlisi takımda son topları kendi kullanmak istiyordu. ki bu konuda en az navarro kadar iyidir. bu konuda bize artı katacağı bir gerçek. ama görülen o ki lakovic transferiyle olası bir 3 numara transferinden vazgeçilmiş. oktay hoca orada shipp'i denemek istiyormuş. çok fazla deneysel bir şey olmayacak ama shipp'in o bölgede süre paylaşacağı isim şuan için haluk ve caner. diğer takımların hamlelerine ve kadrolarına bakında sf'de biraz geride kalacağımız aşikar*

    lokovicyerine benzer özellikli bir sf alınmış olsaydı hem 3 numarada daha baskın olacaktık hemde shipp'i 2-3 oynatma esnekliğimiz olacaktı. ve fazla deneysel işlere girmeyecektik.

    lakovic çok büyük bir oyuncu çok büyük bir skorer. oyunculuğu tartışmak ahmaklık olur. ama aradığımız aciliyetli transfer ihtiyacımız bir guard mıydı yoksa bir forvet mi o biraz tartışılır.

    tüm bu yazdıklarıma rağmen oktay hocamızın 5 yabancı ısrarı ve daha fazla transfer yapmayacağız söylemleri * beni çok mutlu etti. elimizde ki türk rotasyonu ciddi anlamda kaliteli ve ligin en iyi seviyesinde bunu 6-7 yabancı transfer ederek harcamamalıyız.

    son ekleme jaka lakovic son yıllarda yapılan transferler göz önüne alındığında igor rakocevic'le beraber türkiye'ye gelen en iyi yabancı oyuncu.

    edit: düzeltme
App Store'dan indirin Google Play'den alın