aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Éric Daniel Pierre Cantona
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:58
Uyruk:Fransa
  • 83
    sabıka kaydı şöyledir:
    ocak 1984: leningrad'daki bir hazırlık turnuvasında maçı yöneten kızıl ordulu bir askerin yüzüne tükürmüştür. diplomatik bir vukuat olmaması için fransa konsolosluğu devreye girmiştir.
    aralık 1985: martigues'de kiralık oynarken fransa kupası'nda 5-0 kazandıkları maçta kendisine hakaret eden bir taraftara küfredince kariyerinin ilk kırmızı kartını görmüştür.
    şubat 1987: auxerre'de antrenman sahasındaki karları temizlemeyi reddeden takım arkadaşı kaleci bruno martini'ye kafa atmıştır.
    nisan 1988: fransa kupası'nda auxerre'in nantes'la golsüz berabere kaldığı maçta michel der zakarian'a iki ayağıyla dalınca oyundan atılmıştır.
    ağustos 1988: milli takım hocası henri michel, çekoslovakya'yla yapılacak hazırlık maçında cantona'yı oynatmayacağını açıklayınca televizyona çıkıp "onun tam bir bok çuvalı olduğunu düşünüyorum" demiştir. bu sözlerden dolayı milli takımdan 1 yıl men edilmiştir.
    ocak 1989: sedan'da buzlu zeminde oynanan bir yardım maçında oyundan çıkarılınca formasını marsilya teknik direktörü gerard gili'ye fırlatmıştır. derhal bordeaux'ya kiralanmıştır.
    ekim 1989: montpellier'de oynarken lille maçının ardından takım arkadaşı jean-claude lemoult'nun yüzüne kramponlarını fırlatmıştır ve yumruklaşmışlardır. önce kulüpten gönderilmiş ancak daha sonra cezası azaltılmıştır.
    aralık 1991: nimes'de oynarken bir maçta topu hakeme fırlatmıştır. bir ay ceza almıştı ki disiplin kuruluna ifade vermeye gittiğinde komite üyelerinin hepsine tek tek "salak" demiştir ve cezası iki ay artırılmıştır. bunun üzerine futbolu bırakacağını açıklamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın