resim
İbrahim Akın
Görev:Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu
Takım:Altay SK
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 86
    şike için fetva almış

    polis fezlekesinde, istanbul büyükşehir belediyesporlu ibrahim akın hakkında çok ciddi iddialar var...100 bin dolar teklif edilen futbolcu, bir din adamına telefon açıp, “hocam, fener maçında gol atmamam için 100 bin dolar veriyorlar. kabul edeyim mi” diye sormuş.fenerbahçe kulübü başkanı aziz yıldırım’ın da gözaltına alındığı şike operasyonunda polis şüphelileri adım adım takip etmiş.
    önceki gün gözaltına alınan ve aziz yıldırım’a yakınlığıyla tanınan bülent ibrahim işçen’in sorgusunda ilginç bilgilere rastlandı.
    önceki gün sorgulanan işçen’e;
    - bucaspor-fenerbahçe (3-5)
    - fenerbahçe-istanbul büyükşehir belediyespor (2-0)
    - trabzonspor-istanbul büyükşehir belediyespor (3-1)
    - fenerbahçe-ankaragücü (6-0)
    - sivasspor-fenerbahçe (3-4)
    maçlarında şike yapılıp yapılmadığı soruldu.
    işçen tüm sorgusu boyunca şike olayına karışmadığını söyledi.
    polis raporuna göre, başta işçen olmak üzere, aziz yıldırım’ın, ali kıratlı’nın, mecnun odyakmaz’ın, ibrahim akın’ın emniyet güçlerince adım adım takip edildiği ortaya çıktı. bu takibin neticesinde görüntülere de ulaştı. polis işçen’e, bu isimlerle yaptığı telefon görüşmelerini tek sordu.
    teknik takibe alınan görüşmelerde, istanbul büyükşehir belediyesporlu futbolcu ibrahim akın’ın şike parasını bir poşet içinde teslim aldığı ve “bu parayı kabul etmemin dinen bir zararı var mı” diye bir hocaya sorduğu öğrenildi.
    işte sorgudaki o bölüm:

    işçen ve çelebi aracı olmuş

    (tüm tutanak boyunca, aziz yıldırım’ın şike için para verdiği iddia edilmekte. bu para alışverişinin içinde fenerbahçeli yönetici ilhan ekşioğlu, fenerbahçe kulübü muhasebecisi tamer yelkovan’ın ismi geçmekte. diğer isimler ise ali kıratlı, ibrahim bülent işçen, mecnun odyakmaz, ahmet çelebi, ibrahim akın, yusuf turanlı, cemil turan, kaan söylemezoğlu)

    şüpheli ifade tutanağında;

    1 mayıs 2011’deki fenerbahçe-istanbul büyükşehir belediye maçı öncesinde aziz yıldırım, bülent ibrahim işçen’i, ahmet çelebi ile birlikte yapılacak şike için yanına çağırdığı ifade edildi. akın’a bu maçta iyi oynamaması ve gol atmaması için 100 bin dolar teklif edildi.

    ‘dolar değil euro olsun’ dedi

    istanbul büyükşehir belediyesporlu futbolcu ibrahim akın, polisin tespitlerine göre, kendisine teklif edilen şike parasıyla ilgili bir din görevlisini arayarak görüş sordu. bu görüşme polisin mahkeme kararıyla yaptığı telefon dinleme tutanaklarına yansıdı. ibrahim akın akıl danıştığı kişiye, “hocam bir şey sormam lazım. şimdi hafta sonu fener’le maçımız var ya, demişler ki ibo gol atmasın; 100 bin dolar para verelim...” diyerek şike yapıp para almasının sakıncalı olup olmadığını sordu. görüşme yaptığı kişinin sakınca olmadığını söylemesi üzerine ibrahim akın’ın, yusuf turanlı’yı arayarak teklifi kabul ettiğini ancak 100 bin dolar değil 100 bin euro’dan aşağı kabul etmeyeceğini söylediği belirlendi. aziz yıldırım ve diğer şahısların ahmet çelebi’ye ibrahim akın ile görüşülmesi ve şike karşılığında para teklif edilmesi yönünde talimat verdikleri, ahmet çelebi’nin yusuf turanlı aracılığı ile bu teklifin ibrahim akın’a iletildiği ve şike konusunda mutabakat sağlandığı polis fezlekesine yansıdı.

    şike parasını poşet içinde aldı

    polisin tespitleri sonunda ibrahim akın’ın, yusuf turanlı’ya rüşvet parasının 14 bin lirasını kumar borcu için göndermesi, 16 bin lirasının da kendisi için almasını söylediği belirlendi. ibrahim akın’ın, yusuf turanlı’dan parayı etiler’de big chefs isimli restaurantta bir poşet içinde alarak mekandan ayrıldığı tespit edildi.kaynak hürriyet.

    ---------------------------------------------

    hocaya şike yapıp yapıp yapmayacağını soran kişi.

    (bkz: oha)
App Store'dan indirin Google Play'den alın