resim
Luís Fabiano Clemente
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.86
Uyruk:Brezilya
  • 98
    http://www.ajansspor.com/...doktor_da_gitti.html

    --- alıntı ---

    1 sarı kırmızılılar, sao paulo kulubü’den luis fabiano’nun raporlarını istedi.

    2 fabiano’nun ameliyat raporlarını inceleyen kulüp doktorları onay verdi.

    3 transferi gerçekleştirmek için brezilya’ya giden ekibe, bir de doktor ilave edildi.

    luis fabiano’nun transferi için brezilya’ya çıkarma yapan galatasaray heyetinde bir de doktorun bulunduğu ortaya çıktı. örneğine az rastlanır bu önlemin sebebi fabinao’nun aylardır süren sakatlığı ve geçirdiği ağır ameliyat idi.. geçmişte linderoth ve kewell’ın transferinde sıkıntı çeken sarı kırmızılılar deyim yerinde ise, yoğurdu üfleyerek yedi.

    1 dakika bile oynamadı
    mart 2010’da sevilla’dan sao paulo’ya 7.6 milyon euro’ya transfer olan fabiano mayıs ayı başında ağır bir ameliyat geçirdi. yıldız oyuncu, yeni takımının formasıyla 1 dakika bile sahaya çıkamadı. bu nedenle transferde işini şansa bırakmak istemeyen g.saray, kötü bir sürprizle karşılaşmamak için bakın neler yaptı?

    tüm testler incelendi
    g.saray yönetimi, 2 hafta önce brezilya ekibinden luis fabiano’nun ameliyat raporları ve son durumu hakkındaki tüm testleri istedi. transfere yeşil ışık yakan sao paulo, tüm raporları istanbul’a, florya metin oktay tesisleri’ne iletti. kulüp doktorları detaylı şekilde raporları inceleyip, ‘okey’ verdikten sonra da brezilya çıkarması yapıldı.

    heyette doktor da vardı
    ancak önemlerle bununla da bitmedi... g.saray yönetimi, ileride fabiano ile ilgili her hangi bir sıkıntı yaşamamak için, transfer görüşmesine bir de doktor gönderdi. sportif koordinatör bülent tulun, yönetici sedat doğan ve tugay kerimoğlu’nun yanında fabiano’nun ameliyat raporları, ve tedavi sürecini izleme adına; revize edilecek sağlık kurulunda yer alacak bir kulüp doktoru da brezilya’ya gitti. mayıs ayında operasyon geçiren fabiano, haziran ayının ilk günlerinde dizindeki dikişleri aldırırken, bisiklet ve koordinasyon antrenmanlarına başlamıştı. brezilyalı yıldızın ancak ağustos ayında sahalara dönmesi bekleniyor.

    bitti gözüyle bakılıyor
    istanbul’a gelen testleri ve raporları geçer not alan, tedavi süreci iyi giden luis fabiano’nun sakatlığı konusunda geniş tetkiklerde de sorun çıkmazsa transferi için hiçbir pürüz kalmadı. sao paulo’nun g.saray’ın 8 milyon euoro’luk teklifine ‘evet’ dediği de öğrenildi. sarı kırmızılı yönetim, fabiano ile beraber uruguaylı kaleci muslera’nın transferine de bitti gözüyle bakıyor.

    doktoru ne demişti
    sao paulo kulübü adına fabiano’nun sağlık kontrollerini yürüten doktoru rene abdalla ise 2 hafta önce yaptığı açıklamada “fabiano’nun gelişimi gayet iyi ve her şeyi yakından takip ediyoruz. en iyimser tahmin ile 5 hafta sonra (yani şu an 3 hafta sonra) topla temas edebilir. sahalara dönüş tarihini kesin bilemeyiz ancak bu tarihi tahmini olarak en erken ağustos ayı olarak ifade edebiliriz” demişti.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın