resim
Luís Fabiano Clemente
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.86
Uyruk:Brezilya
  • 59
    --- alıntı ---

    cimbom fabiano'yu bitiriyor
    golcü transferindeki gecikme nedeniyle eleştiri oklarına hedef olan galatasaray, brezilyalı yıldız luis fabiano'yu kadrosuna katmak üzere harekete geçti.

    goal.com türkiye
    30 haz 2011 08:23:00

    didier drogba ve diego forlan transferlerinde umduğunu bulamayan galatasaray, rotasını sao paulo'nun brezilyalı yıldızı luis fabiano'ya çevirdi.

    milliyet'in haberine göre transferin gecikmesi nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalan sarı kırmızılı yönetim, brezilya'ya giderek sao paulo kulübü ve sambacı'nın menajeriyle masaya oturmaya hazırlanıyor. kaleci transferi nedeniyle brezilya'da bulunan yardımcı antrenör claudio taffarel'in yoğun uğraşları sonucu brezilyalı golcünün türkiye'ye gelmeye yeşil ışık yaktığı kaydedildi.

    sao paulo ile 8,5 milyon avroluk bonservis ücretinde anlaşma sağlayan galatasaray'ın luis fabiano'ya ise senelik 3 milyon avro vereceği öğrenildi.

    geçen yıl diz çapraz bağlarından ağır bir ameliyat geçiren 30 yaşındaki futbolcu, sezon başında transfer olduğu yeni takımında hiç forma giyemedi.

    http://www.goal.com/...-fabianoyu-bitiriyor

    --- alıntı ---

    şimdi konuya şöyle giriş yapayım, öncelikle luis fabiano'nun olası transferi hakkında olumsuz bir fikir beyan edeceğim. şımarıklık, hiçbir şeyi beğenmeyen taraftar olarak imaj yaratabilirim gözünüzde, hiç okumayın derim öyle olacaksa.

    galatasaray sözlük yazarıyız, işimiz galatasaray'ı yazmak.

    burada hemfikir miyiz? futbol takımımız da özlenen başarılara yeniden kavuşmak, ulaşmak için adımlar atıyor şu günlerde. gündeme onlarca futbolcu giriyor, her kaynakta, her haber sitesinde ''galatasaray x oyuncuyu takibe aldı'', ''galatasaray z oyuncuyu getiriyor'' vb haberler çıkıyor.

    şimdi bizim işimiz galatasaray'ı yazmaksa ve gündeme gelen bir oyuncu, futbolcu hakkında fikir beyan edeceksek; bu fikirlerin hepsinin aynı olmasını beklemek veya istemek monarşistliktir, hayalciliktir. geçelim bunları.

    luis fabiano gelsin diyenlere sözüm yok, umutludur, takıma katkı vereceğine inanıyordur, gelsin demiştir. saygı duyarım.

    ben biraz daha mantık çerçevesinden bakmak istiyorum bu transfer dedikodusuna;
    öncelikle fabiano über bir yetenek, dehşet bir forvet. 2010 dünya kupası'nda, hangi maçta olduğunu hatırlamıyorum ama şu maç olması kuvvetle muhtemel:
    (bkz: 20 haziran 2010 brezilya fildişi sahili maçı)
    bir gol atmıştı ofsayttan, fakat yan hakem göremediği için gol geçerli sayılmıştı. ceza sahası içinde neredeyse tek başına mücadele edip, savunmayı aşıp harika bir bitiricilik örneği sergilemişti. o an bir yuh çektim ben de tüm futbolseverler gibi. fabiano abartısız 6-7 senedir her transfer döneminde fanatik ve fotomaç gibi gazetelerin manşetlerini süslüyor. bu zamana kadar genelde fenerbahçe'ye getirilmiş olsa da şu son transfer haberi beni hiç mutlu etmedi.
    sebeplerini inceleyecek olursak; bonservis bedeli karşımıza çıkıyor. 8.5 milyon euro şu ekonomik durumda verilecek bir para değil gerçekten.
    kaldı ki baros, elmander, stancu gibi alternatiflerimiz var.

    sakatlığına bir şey diyemiyorum çünkü son durumunu bilmiyorum. fakat ağustos ayı gibi sahalara dönecekmiş. bu da kamp döneminde ondan faydalanamayacağımızı gösteriyor. ayrıca her ismi olan futbolcunun, her halükarda takıma katkı vereceğini beklemek de gerçekçilikten son derece uzaktır. bunun örneklerini daha önce yaşadık.

    (bkz: nicolas anelka)
    (bkz: mateja kezman)
    (bkz: ailton gonçalves da silva)
    (bkz: elano blumer)

    diye uzar gider.

    özet geç lan piç dediğini duyar gibiyim:
    ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, gelmesi lükse kaçar. kendisine bonservis + yıllık olarak verilecek para ile stoper, kaleci alınabilir.
    illa forvet istiyorsa fatih hoca, bu baros ve elmander'den sonra düşünülecek olan genç, yetenekli bir futbolcu olmalıdır.
    burada da şu adı olup icraati olmayan galatasaray scout ekibi devreye giriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın