resim
Luís Fabiano Clemente
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.86
Uyruk:Brezilya
  • 51
    kendisini beğenmemek ne şımarıklıktır, ne de tutarsızlık. çünkü son yıllarda iyice kendini belli eden bir durum var galatasaray'da. felipe'yle başlayan, lincoln'le devam eden, elano'yla tavan yapan bir brezilyalı fiyaskosu mevcut. *

    elbette alınacak ya da transferi gündeme gelen tüm brezilyalı oyuncular başarısız olacak diye bir şey yok ama ortada böyle bir sorunsal var işte. buna ister brezilyalı oyuncuların rahatlığı deyin, ister profesyonel olmayışları; bu birçok ligde yıllardır aynı şekilde devam ediyor.

    bu fikre karşı çıkmak için en basitinden alex, ya da 10 brezilyalısı olan shaktar örnek verilebilir ama bunlar belli bir döngünün sonucunda tutan oyuncular. baktığımız zaman shaktar bu işin psikoloğu olmuş artık. adamları kısa sürede adapte edebiliyorlar. keza alex'in alışma sürecinde takımda ki brezilyalı sayısı da ortada. *

    bunlar ortada olan gerçekler. fabiano avrupa'da yıllarca oynamış, başarılı olmuş bir oyuncu olabilir ama neticesinde ister istemez taraftarın kafasında soru işaretleri doğması çok normal. yani, ''ulan herif forlan'ı istiyor, fabiano'ya burun kıvırıyor. hay sizin aklınıza!!'' değil olay. isim ya da markadan çok, bu sorun kafa karıştıran.

    bunların haricinde taffarel faktörü adaptasyonu için elbette bir etken olabilir ama taffarel'in de etkisi bir yere kadar sonuçta. 2 yıl öncesine kadar mourinho'nun quaresma'yı nasıl istediği ve güvendiği ortadayken olayın nasıl sonuçlandığı herkesin hafızasındadır.

    o yuzden bir şeyleri değerlendirirken olaya sadece ''marka'' üzerinden bakmamak lazım. diğer etmenlerde pek ala kafa karıştırcı ve taraftarı rahatsız edici durumları oluşturabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın