resim
Lauro Júnior Batista da Cruz
Görev:Kaleci Antrenörü
Takım:Ponte Preta
Yaş:44
Uyruk:Brezilya
  • 49
    youtube da birkaç videosu olan kaleci. aynı anda 3 sezonda hem 118 hem de 7 maç oynamış anladığım kadarıyla. videolardan biri kurtarışları, diğer ikisi yediği iki saçma sapan gol. saçma sapan gol dediğim de 2 sezondur yemeye alışık olduğumuz goller. yani artık normal karşılıyoruz öyle golleri.

    kurtarış videosunda dikkatimi çeken bişey var, genel olarak kurtarışları aynı maç içinde yer alıyor. bir maçta 3-4 kurtarışı var. bu da "maç kurtarabilen" bir kaleci olduğunu gösteriyor.

    kendisini tanımam, adını ilk defa bugün duydum, hiç maçını seyretmedim. aynı bagy gibi. taffarel'i tanırım bitek. o gidip arıyor. bizim sözlük ahalisinden de tanıyanını pek sanmıyorum. şöyle ki, aynı yazı içinde hem iki senede 7 maç oynadığını, hem de seyrettiğini ve bize yakışır bir kaleci olmadığını iddia edenler var. oynamayan adamı seyredebiliyoruz sözlük olarak. bu süper bişey lan.

    neyse avukatlığını da yapacak değilim. top tutsun yeter. sene başındaki transfer söylentilerinin ardından söylenenlere bakıyorum da, gına geldi. bakalım şöyle bi;

    buffon: yaşlı ya, juventus lu hem, gelmez.
    van der sar: bırakacak futbolu
    sinan bolat: çok genç, bizim kalitemizde değil
    muslera: çok para, bizim kalemize yakışacak bir kaleci de değil
    bagy: brezilya'dan kaleci çıkmaz. (evet, brezilya'dan anca taffarel gibi solbek alınır). yaşı... uygun ama, eee, şey yani, bizim kalecimiz değil, adı duyulmamış
    lauro: tanınmamış bilinmemiş

    bilumum şöhretli kaleci: türkiye'ye gelmez, hem onun alacağı para bi kaleciye verilmez, takımda ikilik çıkar. öküz alırız o paraya.

    ne isteniyor ben anlamadım. ama sıkıldım artık. gelsin bi kaleci. aykut ve ufuk la olmayacağı belli. kesinlikle bir önyargım yok türk kaleciye karşı. aksine, gelecekte kalecimiz olmasını istediğimiz emirhan için istiyorum bunu. adam gibi bir antrenör, iyi sayılabilecek bir kaleciyle birkaç yıl geçirsin diye.

    ufuk ve aykut la neden olmaz? aykut dediğimiz arkadaş, yeni gelen her kalecinin arkasından kuyu kazdı, de sanctis, leo franco, zapata, orkun vs. biliyoruz maç sonrası konuşmalardan, arkadaşını taraftara hedef gösterdi. ne kadar kötü olursa olsun, takım arkadaşına bunu yapacak bir adama sempati duyamam. çok çok iyi kalecilik yapsa bile. ki yapmıyor, kendini geliştirmedi hiç.

    ufuk ise, başka alemlere dalmış belli. olmayacak yani.

    o yüzden burun kıvırmayalım, avrupa da oynamayacak, bütçesi kısıtlı bir takım olduğumuzu unutmayalım. hatta birşeyi daha unutmayalım, simoviç bize geldiğinde yugoslav vatandaşlığından çıkarılacaktı nerdeyse, avrupa kupası performansı yüzünden, taffarel ise kilise takımında orta saha oynuyordu. kimin hangi takımda tutacağı pek belli olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın