• 2960
    bu stadın yapım aşamasında kulüp içinden resmi bir bilgim olmadı. bir taraftar olarak dışarıdan gözlemlediğim, belki yer yer paranoyakça bulunacak yer yer hak verilecek gözlemlerimi anlatmak istiyorum.

    http://bigpara.ekolay.net/...yapilacak/559540.asp

    galatasaray'ın seyrantepe'de stad yapacağının haberi yukarıdaki linkte. tarihe bakarsanız da 2006 nisan olarak gözüküyor. protokollerin imzalanması ise 2007 nisan ayını buluyor.

    http://www10.gazetevatan.com/...egoryid=15&aid=3

    hepimiz ali sami yen'i biliriz. orada stadı genişletmenin tek yolu likör fabrikasını almaktır. çünkü etrafında kullanabileceğiniz başka bir arazi yok. ama likör fabrikası bize senelerce satılmadı. nezaman ki seyrantepe protokolleri imzalandı, bir sene geçti geçmedi likör fabrikası ilk seferinde kimseye duyurulmadan kiler'e * satıldı. sonra tek katılımcı olduğu için bu karar iptal edildi. 2. ihalede ise teklif gelmedi. 3. ihalede aşçıoğlu araziyi aldı.

    http://v3.arkitera.com/...-tokiye-takildi.html

    daha sonra beklendiği gibi aşçıoğlu ali sami yen arazisini de aldı.

    http://soccercenter.net/...azisi-satildi_147751

    benim burada gördüğüm şey bizi zorla seyrantepe'ye mahkum ettiler. istanbul'da yaşayanlar bilir. ali sami yen arazisi istanbul'un ekonomisinin ve iş dünyasının merkezidir. buraya yapılacak iş merkezleri ile sonu olmayan bir gelir elde edilebilir ki öyle de olacak. devletin tek hedefi vardı, bu araziyi elimizden almak. hani başbakan bizi tehdit etti ya açılıştan sonra daha resmen stadı galatasaray'a devretmedik diye. o kadar kuru ve boş bir tehditti ki o zaman biz de mecdiyeköy'den çıkmazdık. bu da istedikleri en son şeydi. bana sorarsanız olabilecek en iyi senaryo likör fabrikasının alınarak stadın olduğu yere yapılmasıydı ancak bu dış güçler tarafından engellendi. sonuçta arazinin bizde sadece üst kullanım hakkı olduğu için, arsa değeri bizim karnımızı doyurmuyor. çıkmamız yerinde oldu. netice de galatasaray peşin olarak olmasada dolaylı yoldan devlete çok büyük bir maddi getiri sağladı. 'sağda solda ötüyorlar ya vergilerimizle stad yapıldı yeaaa' diye. aslında devlet o salakların vergisini 1000'e katlayan bir yatırım yaptı. bu yatırımın gideri de seyrantepe'ye modern bir stad yapmaktı ki işin en kolay kısmı buydu. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. hatta onu bile yapmayacaklardı. eren talu'nun işin altından kalkamaması sonucu stad yapımı bildiğimiz gibi uzadı. uzayınca da mecidiyeköy arazisi galatasaray'da kalıyordu. biran önce stad bitsin diye ihaleyi toki'ye verdiler.

    şimdi o dönemin yöneticisi olduğunuzu düşünün. bütün bu karmaşanın ortasında çekilen eziyetleri karmaşaları düşünün. ne kadar mide bulandırıcı bir senaryoya alet ettiler bizi. ama biz buna katlandık bir şekilde ve herkesten daha çok hak ederek yeni stadımıza taşındık. şimdi tüpçünün teki çıkmış kendi stadını yaparken maçlarını burada oynamak istiyor. yedirmezler abi. hiç kendi gazetenden ortaya yem atmaya çalışma. o stadın her cm karesinde bizim rahmetli başkanımızın emeği, göz yaşı var. biz günlerce kameralardan nöbetini tuttuk. her sütununda galatasaray'a karşı oynanan oyunlara dik durmaya çalışan yöneticilerin onuru var. olmaz o iş tüpçü. sen gel bizim asabımızı bozma. git paşa paşa olimpiyat stadına. kendini bize sövdürme.

    çünkü burası bizim sonuna kadar hak ettiğimiz stadımız. üst kullanım hakkıyla belgesiyle. ' ama o stadı devlet yapteaaa devletin' diyen küçük beyinli sana da sesleniyorum. git sor bakim senin stadın kime ait. bütün statlar gençlik ve spor il müdürlüğüne bağlı. sende kira öder üst kullanım hakkını alırsın. yani senin inönü'deki, şükrü saraçoğlu'ndaki konumun neyse bizim de seyrantepe'deki konumumuz o.

    son olarak da şunu söylüyorum, eğer bir gün bir yönetim buna izin verirse, 10 drogba, 30 reyes, 35 forlan'da getirse değil ersan'ı kobe'yi de transfer etse en ufacık bir hakkım varsa helal etmem. bu kadar da büyük konuşuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın