• 2
    aslında bunun biraz da ekonomik durumla açıklamak daha doğru olur. en azından bir insana gerizekalı damgası vurmaktansa. türkiye'de okumuş insanların büyük bir çoğunluğu az çok ekonomik olarak rahat olan insanlardır. zaten evinde huzur dolu bir ortam olmazsa değil okumak kafayı yemeden sıçamazsın bile. şimdi türk futbolcularının büyük bir çoğunluğu sokak topçusu, yani sokaktan gelerek, tırnaklarıyla kazıyarak bir yere gelmiş insanlar. sokakta yetişen çocukların büyük bir çoğunluğu da varoşlardan gelmedir. yani eğitim/kültür düzeyleri nişantaşı,beşiktaşta ikamet eden bir insanla kıyaslanması komik olur. hatta iyi kötü kendini altıntepsi ya da gaziosmanpaşa spor kulübüne bir şekilde yazdıran çocuğun o andan itibaren hayatını kurtarması için önünde tek şans futbol oluyor. ya futbolcu olacak ya da bulunduğu ortamda kalacak, ne uzayacak ne kısalacak. önünde tek şansı olan insanlar diğer seçeneklerle ilgilenmez. yani kültürel anlamda kendini geliştirmez, okulunu yarım bırakır çünkü bu öyle boktan bir şanstır ki kullanamazsan hiç bir şey olamazsın. yani türk futbolcuları yetenekleri ile bir yerlere ulaşır, çalışmalarıyla değil.

    (böyle derin konuları çok kopuk kopuk açıklamaya çalıştığımın farkındayım ikizler burcu olmamdan mütevellit şu an aynı anda çok farklı şeyler de düşünüyorum, odaklanmam zor oluyor o yüzden kusura bakmayın.)

    neyse bu varoş mahallesinden çıkan çocuk kendini bir şekilde super lige veya 1. lige attığında ne oluyor. bu güne kadar elinde hiç parası olmayan o çocuk belki hayalinde göremeyeceği paraları kazanmaya başlıyor. ortalama 1000 kişiden 2 3 tanesinin (sallıyorum) kitap okuduğu bir milletten bu çocuğun kendini kültürel anlamda geliştirmesini isteyebilir misin ? hele ki hayalini kurduğu paralara, şöhrete ulaştığını göz önüne alırsak. ben bile şu an yılda 1.000.000 tl kazanayım kitap okumaya harcadığım ya da kendimi geliştirmek için harcadığım vakti %90 azaltırım(gören de günde 5 saat kitap okuyorum sanar. alt tarafı 5 sayfa okuyup bırakıyorum)
    yani böyle yine anlatamadım ne demek istediğimi ama bunun ülkenin içinde bulunduğu sosyo ekonomik durumla alakalı olduğunu düşünüyorum.
    bu ülkedeki en net ayrımı görmek istiyorsanız bir gününü sahil şeridini gezerek harca, diğer gününü zeytinburnu,bayrampaşa,gaziosmanpaşa,sultançiftliği,arnavutköy(bu köy olanı) vb. yerleri gezerek harca ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın