• 58
    --- alıntı ---

    galatasaray'da yaşananlara akıl sır ermiyor...

    varan 1
    fatih terim göreve gelir gelmez ‘transfer listesini’ verdi... 3 yerli, 1 sürpriz yabancı, yurt dışından 1 yerli, almanya’dan 2, italya’dan 2 ve ingiltere’den 1 yabancı vardı. ama yönetimin transferdeki rotası terim’in listesine uymadı!

    fatih terim göreve geldikten sonra 22 mayıs pazar günü kireçburnu’ndaki evinde bazı eski futbolcuları biraraya getirdi. hakan ünsal, bülent korkmaz, tugay kerimoğlu, suat kaya ve hasan şaş’ın bulunduğu bu toplantıda fatih hoca “aramızda kalmak şartıyla” dedi ve transfer listesindeki isimleri açıkladı. isimler galatasaray’ın ve terim’in vizyonunu ortaya koyan önemli futbolculardı.

    hakan ünsal isim vermedi ama listeyi hürriyet gazetesi’ndeki köşesinde yayınladı. liste aynen şöyleydi:
    “türkiye’den 3 yerli, 1 sürpriz yabancı. yurt dışından 1 yerli. almanya’dan 2, italya’dan 2, ingiltere’den de 1 yabancı.”

    şimdi biten transferlere ve gündemde adı geçenlere bakıyorum. terim’in verdiği listeye uyan türkiye’den 2 isim var. selçuk ve ceyhun. ikisi de adnan polat döneminde girişimleri başlatılan futbolcular. hatta selçuk imzayı bile polat’ın ofisinde attı. isveçli elmander ingiltere’nin bolton takımından geldi ama onun terim’in listesinde olup olmadığı tartışılır. öyle taraftarı heyecanlandıracak bir transfer değil. listeye tam anlamıyla uyabilecek belki de tek futbolcu chelsea’li drogba.

    ujfalusi (çek) ispanya’dan. forlan uruguaylı, reyes ispanyol. ikisi de ispanya’dan. fabiano brezilyalı.

    yani çoğunluk terim’in listesiyle uyuşmuyor. ondan sonra da “terimn eden imza atmıyor? diye soruyorlar.

    varan 2
    ‘taraftar olmasa çeker giderim'’
    bir hayli dertli ve gergin olan, yaşananlardan bunalan fatih terim’in sabır göstermesindeki en büyük etken taraftar. imparator, ujfalusi transferine onay vermemiş. forlan ve reyes olursa şartı getirmiş!

    fatih hoca’nın amacı görkemli transferlerle birlikte arena’da toplu halde imza atmaktı. şimdilik olmadı ama galatasaray ciddi bir hamle yapmak zorunda, yapacaktır da.

    hoca da haliyle dertli. işler arzuladığı gibi gitmedi, gitmiyor. ayrılmayı düşündüğü anlar olduğu da kesin.

    futbol şubesi’nin iyi çalışmadığını düşünüyor. hafta içinde de yakın bir dostuna dert yanmış. hem yöneticilerden, hem bir türlü gerçekleşmeyen yıldız transferlerinden.

    bu yakınmaları da kulaktan kulağa yayıldı, camiayı “fatih hoca bırakmayı düşünüyor” endişesi sardı.

    terim’in yakın dostuyla paylaştığı düşüncelerinden ulaşabildiğim satırbaşları şöyle:
    “yöneticilerle toplantı yapıyoruz, ne konuşsak ertesi gün gazetelerde okuyorum.”

    “atletico madrid’den reyes, forlan, ujfalusi’yi alacağız dediler. ujfalusi’yi istemediğimi söyledim, ispanyollar’ın 3 ismi ‘paket’ olarak sattığını belirttiler. ben de ‘reyes ile forlan’ı alabiliyorsanız ujfalusi’ye okey’ dedim. ikisi olmadı, bize ujfalusi kaldı.”

    “taraftar olmasa çekip gideceğim.”

    bu sözlerinden de anlaşılacağı gibi terim gergin, dertli. bıkmış, bunalmış, bırakma noktasına kadar gelmiş.

    yine de pes etmez. istediği transferler gerçekleşmese bile imzayı atacaktır. yarı yolda bırakmaz, galatasaray’a bu kötülüğü yapmaz.

    bir yola çıktı, ummadığı engellerle karşılaştı. ancak fatih hoca da kaçacak, kolay kolay yıkılacak bir adam değil.

    varan 3
    tulun kalesi düştü
    galatasaray’da transferleri yürüten ekip içinde aslında en tecrübeli kişi bülent tulun. kulübün bir profesyoneli olmasına rağmen yöneticilerden güçlü de havalı da. arkasında hem ünal aysal var hem faruk süren. florya’da devre dışı kaldı da “aysal, tulun’u yedirmez” diyenlerin sayısı da az değil.

    ama transfer de zor iş. gün geliyor çok bilen de yanılıyor. işte bir örnek.

    adnan polat yönetiminin kaleci arayışlarında olduğu ve zapata ismine yöneldiği günlerde tulun, polat ile biraraya geliyor. “zapata’yı kaçırma başkan. çok iyi bir kaleci” diye övgüler yağdırıyor. adnan polat, tulun’un önerisi ile değil ama hagi çok istediği için transferi gerçekleştiriyor.

    şimdi gelinen noktaya bakın. bülent tulun transferi yönlendiren isimlerin başında. göreve gelir gelmez yaptığı ilk icraatlardan biri de övgüler dizdiği zapata’yı göndermek oluyor. galatasaray da o günden beri harıl harıl kaleci arıyor, bir türlü de bulamıyor.

    şimdi bunu nasıl izah etmek gerekir? hangi karardaki futbol bilgisini ölçü almak gerekir? zapata’yı göklere çıkaran futbol bilgisine mi inanalım, göndermesine mi alkış tutalım?

    varan 4
    zan altinda
    ujfalusi 33 yaşında hayatının son volesini vurdu. 2.2 milyon euro garanti para ve maç başına 15 bin euro’yu duyar duymaz ayağında terlik koşa koşa türkiye’ye geldi.

    para galatasaray’ın kasasından çıkacak, bize ne. ancak insan şaşırıyor.

    çek oyuncuya astronomik teklif sunan yönetim gökhan zan’dan ise fedakarlık yapmasını istemiş. 1 milyon 100 bin euro garanti paraya oynayan milli futbolcudan ciddi oranda indirim talep edilmiş. 750 bin tl’nin de altına düşmesini istemişler.

    gökhan zan’a bu şartlarda imza attırabilir misiniz? attırsanız da ne derece verim alabilirsiniz? gökhan’ı ekstra bir oyuncu olarak görmeyebilirsiniz ama stoperlerin büyük önem taşıdığını da gözönüne aldığınızda kadroda tutmanız şart olan bir isim. ersan gülüm’ü elinizden kaçırmışsınız, kadroda stoper eksikliği var. ve gökhan hala sözleşme imzalamadı. boşta. istese elini kolunu sallayarak dilediği takıma gider.

    isteyenler de var. bursa ve trabzonspor gibi.

    varan 5
    aysal birakir mi?
    galatasaray’da son dönemde neye, nereye elinizi atsanız hep kaos hakim. sezon boyu sürecek bülent tulun krizi zaten var. en son yaşanan ceo krizi oldu. ceo olarak getirilen estebe calzada ile thomas kurth’un odaları hazırlanmış, florya’da işbaşı bile yapmışlardı. bir anda kovuluverdiler. adnan öztürk de karşı gruptan bir darbe daha yemiş oldu.

    transfer deseniz başlı başına dert. kaleci yok. alternatif sağ bek, sol bek yok. stoperde eksik var. orta alan, forvete takviye şart. takım da pazartesi günü sezon açıyor. bazı yeni isimler daha gelecektir de gönderilmesi düşünülen birçok ismin de yer aldığı bir kadroyla sezon açılırsa çok da şaşırmamak lazım.

    arena nasıl dolacak, bu şartlarda üyeler 9 temmuz’daki kongrede borçlanma için yönetime onay verecek mi? istediği desteği bulamazsa ünal aysal’ın izleyeceği yol ne olacak? bunları da kulübü seçime sürükleyen galatasaraylılar düşünsün.

    ama galatasaray’ın nabzını iyi tutanlar kolları yeniden sıvadı.

    düşünceleri de şu: “ünal aysal şu anda para vermiyor çünkü kongrede onay alamazsa vereceği paraların yanacağını düşünüyor. kongre onay verirse o da para musluğunu açacak. 3 başlı yönetim başarılı olamaz. ünal aysal da kongrede istediğini elde edemezse bırakıp gidebilir. ne olur ne olmaz. hazırlıklı olmak lazım.” kısacası, yeni bir seçim pek de uzak bir olasılık gibi durmuyor galatasaray’da.
    --- alıntı ---

    galatasarayımla ilgili yaptığı son haber yukarda alıntı yaptığım kısımdır. linke tıklayıp bu gereksizlere rating kazandırmaktansa burdan okunsun istedim.

    şu haberi yapanlar da kendilerine gazeteci diyorlar ya. neyse küfrretmeyeceğim. ağız dolusu küfür kusmak istiyorum bunlara ama o kadarına bile değmezler.

    o değil de söyleyin ünal aysala aziz size ne kadar veriyorsa ünal başkan iki katını versin de bırakın böyle kolpa haber yapmayı.
    bunlar da gazeteciyse.....
App Store'dan indirin Google Play'den alın