• 78
    ender açısından çok iyi bir transfer. sezonun büyük bir bölümününü bırak kerem'i, çok kötü bir sene geçiren vişniyevski'nin bile arkasında geçirdi. zaten sezon ortasında gitmek istediğini söylemişti ender. yani kafaya koymuştu gitmeyi. fırsatını bulunca da gerçekleştirdi bu isteğini. buraya kendi istediği için geldi. 3 senelik anlaşma da bunun emaresi.

    herkesin aklında gelecek sene için yabancı bir guard ve arkasında tutku vardı. ender'in gelişiyle sanırım bu düşünce tutku-ender ve 1-2 numara oynayabilecek bir guarda evrilecek. ben ender'in takıma katılmasını olumlu bulanlardanım. ender'in efes'te son bir iki senede kimyası bozuldu. ben efes'in eğer tunçeri ve gönlüm gibi takımın esas parçalarından biri değilsen oynamanın en zor olduğu kulüp olarak görüyorum. efes'in en az 5-6 gayet kaliteli yabancıyla oynadığını düşünürsek, diğer rol oyuncuları rol oyuncusu olmaktan bile çıkabiliyor. özellikle avrupada.

    mahmuti ne düşünüyor bilemiyorum ama guard rotasyonu düşündüğüm gibi şekillenirse istediği süreleri elbette alacaktır ender. ender'in iyi kimya yakalamış takımlarda başarılı olduğunu da biliyoruz. (bkz: a milli basketbol takımı) dengesizdir, istikrarsızdır eyvallah ama bu sene ortasında tutku sakatlandığında ne kadar zorlandığımızı düşünürsek ender'in varlığının önemi daha da anlaşılır.

    seneye hem ligde hem avrupada hem de kupada varız. ender'in iyi dizayn edilmiş bir takımda -ki oktay hoca'nın bu konudaki mahareti ortada- çok yararlı bir transfer olacağını düşünüyorum. dinimiz amin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın