• 3577
    yeni bir sunucuya geçen sözlük.

    farkında mısınız bilmiyorum ama galatasaray sözlük bir önceki sunucu'da baya bi hızlıydı. ekşiden, ve diğer tüm sözlüklerden çabuk açılıyordu. ekşi ile bariz bir fark vardı, uludağ ve inci'nin de hız konusunda çok büyük farkla önündeydi. belki içinde bulunan datanın kapladığı yer sebebi ile olmuş olabilir, bilemem ama kasmadan ulaşabiliyorduk.

    tek korkum sözlüğün bu hızını kaybetmesi ve aktarma olurken bazı dataların kaybolmasıydı. fakat şu anda görünene bakarsak tıkır tıkır işliyor maşallah.

    gs ve hagi ile konuştuğumuzda muhabbet geyiğe varmış ve ''olm o kadar datayı kim taşıyacak hamal tutalım, ya da sigtir edin kapatın sözlüğü gitsin'' demiştim. güldük-eğlendik. mümkünatı olmadığını biliyoduk.

    olmazdı ki, olamazdı... hani bazen bahsediyoruz ya emek veren taraftar var falan diye. örneğin; her maça kendi cebinden para harcayıp, biletini kendisi alıp, orijinal ürünle maça gelen taraftardan, heh işte bu sözlüğün kurucuları onlardan bile mukaddes benim gözümde. saf sevgiye doğuştan hayranım ve içinde saf sevgi barındıran adama, egosundan sıyrılmış ve bencilliği bir kenara bırakmış adama çok yüce bir varlık gibi davranıyorum. öyleler benim için, s ve hagi de öyle. hagi ile 2 yıldır sözlük için ya da galatasaray için konuşuruz, ağzından ''ben'' sözü duymuş değilim. tanrı neyi, kime vereceğini iyi biliyor...

    bu sözlüğün değerini 2 gün kapalı kalınca anlıyor insan. birçok kişi gibi bana da sözlük olmayınca internetin %90'ı gitmiş gibi geliyor. burayı var ettikleri için yeterince teşekkür ettik kurucularına ama her zorluğa göğüs gerip ayakta tuttukları için de ayrıca teşekkür ederiz.

    canları sıkılmıyor mu? çokça sıkılıyordur eminim. sözlük içi kavgaları ve onun getirdiği zararları aşabilmiş değiliz ama ne için burada yazdığımızı iyice kavrarsak aşamayacağımız şey yok.

    galatasaray ile ilgili herkesin bir hayali var ya hani, benimkisi de sözlükle beraber bir final görmek, sabahlara kadar beraber eğlenmek, sabahın ilk ışıklarıyla ertesi günün görseli hakkında bir şeyler düşünmek...

    yeni sunucumuz için ve evveliyatından beri çektikleri zahmet için kurucularına, içindeki yüce sevgi için de yazarlarına sonsuz teşekkürler. umarım bu yıl yeniliklerimizle eski başarılarımıza denk başarılar kazanırız. sözlükle beraber...
App Store'dan indirin Google Play'den alın