• 3
    sadece forma satışını alırsak doğru olan önermedir.

    ama forma satışı sadece kalemlerden biridir gelirler için. futbolcu transferinden sonraki reklam ve sponsorluk gelirleridir kastedilen asıl. senin elinde oyuncular varsa ün yapmış, kariyerli o zaman masaya oturduğunda da elinde bir pazarlık kozu olur. stad gelirleri, kombine gelirleri, marka değerindeki artış vs vs. sadece bi forma satışları üzerinden değerlendirmemek lazım. bunun matematiği biraz zor.

    misal bir oyuncu alıp ona para vermen lazım. xxx kalite değilde x kalite bir oyuncu aldığında para vereceksin. o zaman forma gelirlerini bu iki oyuncu arasındaki paradan düşmek gerekmez mi? çünkü ikisi arasındaki kalite-kariyer farkı satışlarda önemli olacak. 6 milyon bi oyuncuya vereceğine 10 milyon kariyerli bi adama verirsin, aradaki farkı forma satışıyla kapatırsın. yine aynı hesap.

    yine de ben alınan futbolcunun kendini forma, reklam ya da sponsorluk antlaşmasıyla amorte ettirmesini anlamsız buluyorum. çünkü o zaman amaç farklı oluyor. en güzeli adam gibi bir takım kurarsın, başarıyla birlikte zaten futbolcular kendi giderlerini çıkartır. forma vs gibi şeyler sonradan ekstra olarak döner.
App Store'dan indirin Google Play'den alın