• 28
    'doğrusu öyle değil aslında' olan şeylerden biridir hat trick tabiri. şu an online olarak sözlüğü takip eden herkese tek tek sorayım, bunlardan %99.9 'u hat trick nedir? diye sorulduğunda, hat trick, bir futbolcunun, bir maçta 3 gol birden atmasıdır diyecektir. lakin öyle değil. günümüz futbolunda öyle sanılıyor. aslında doğrusu öyle değil.

    şapka çıkarmak deyimini hepimiz biliyoruz değil mi ? ya da şapkadan tavşan çıkarmak? işte hattrick'in ingilizce karşılığı gibi bir şey bu. her olayda, yapılan işte bir hattrick mevcuttur diyebiliriz. işine göre değişebilir. ingiliz spikerler 3 gol atmayan oyuncu için de kullanır bu tabiri. nasıl mesela? mesela, bir oyuncu topu aldı kendi yarı sahasından. taşıdı da taşıdı. gitti de gitti. çalımları dizdi. kaleciye geldi. onu da geçti falan filan inter milan tarzı bir aksiyona girdi diyelim. ve golünü de attı varsayalım. işte bu inanılması güç hareketleri yapan futbolcu için maçı anlatan spiker, ''waooow what a goaaal. thats hattrick, waaooww owwcjh thats hattrick by x. did you see thaat john motson? wooaaaw hahahah..!'' diyebilir.

    hattrick budur arkadaslar. bir maçta 3 gol atmak değildir esasında. ama niye öyle kalmıştır akıllarda? çünkü bir maçta 3 gol atmak gerçekten şapkadan tavşan çıkarmaktır.

    nasıl beğendiniz mi ? :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın