• 2
    bu adamların çoğunun asıl derdi ertesi gün işyerinde, okulda, ailede, mahallede fenerbahçelilerle dalga geçmek ya da onlar tarafından dalgaya maruz kalmamaktır. çoğu daha maç sırasında, eğer öndeysek ertesi gün arkadaşlarınla nasıl dalga geçeceğinin hayaline kapılır ya da gerideysek yarın arkadaşlarına ne cevap vereceğinin derdine düşer.

    normal maçların çoğuda göremezsin bunları. ama eğer fener derbisi varsa haftalar önce bilet derdine düşerler. bir anda herkesden fazla galatasaraylı olurlar. maçta ise fenerbahçe'ye küfür içeren tezahüratlara ayrı bir çoşkuyla iştirak ederler.

    takım, sahada oynanan oyun vs. çok da önemli değildir aslında onlar için. onlar için sadece iki sonuç vardır; ya yenersin ya da yenilirsin. yenilgiden asla pay al(a)mazlar.

    çoğu, eğer takım son dakikalara geride girerse daha maç bitmeden statı, salonu terk eder. kalanları da oyunculara, hocaya vs. küfür eder durur. maç sonrası, aslanlar gibi mücadelesini vermiş takımı çağırıp alkışlamazlar bile. bir cimbombomum sen çok yaşa canım feda olsun sana çekemezler. zaten galatasaraylıklarının manevi ağırlığı kaldırmaz bunu.

    şimdilerde ise işin rengi değişiyor yavaştan artık. artık ne salonda ne de stata eskisi kadar rahat değiller. mesela onlar çıkıp giderken arkalarından çok güzel laflar ediyoruz. mesela tribünden oyuncuya, hocaya küfür ederken gereken cevabı veriyoruz kendilerine. ki örneklerini de yaşadık bu sene. her ne kadar şimdiki müdahaleler sözlü uyarı şeklinde olsa da, bunlar onları susturmaya yetiyor. ama bilsinler ki, gelecek sezondan itibaren kutsal formayı hakkıyla ıslatan oyunculara tribünlerden söyledikleri her kötü söz onlara çok daha sert bir şekilde geri dönecek. bir daha asla bu tarz hareketlere yeltenemeyecekler bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın