• 44
    neden kurulduğu konusunda en ufak bir fikrimin olmadığı kanal.

    şimdi bunların örnek alması gereken kanal eurosport'tur. ancak örnek aldıkları kanal ntvspor. eurosport, tüm avrupa'ya yayın yaptığından, bizim için oldukça garip ve saçma gelebilecek spor dallarının bile avrupa'nın pek çok köşesinde deli gibi seyircileri vardır. onlar izlerler ve eurosport ne reytingsiz, ne de reklamsız kalır. bu sebeple istediği spor organizasyonunu yayınlama şansına sahiptir.

    ancak ntvspor'un yayın hayatına devam edebilmesi için, türkiye'de reyting toplayabilecek yayınları tercih etmesi gerekmektedir. ''ama onu bile doğru düzgün yapamıyorlar, yanlılar, hededirler, hödödürler,...'' derseniz sonuna kadar katılırım. canlı basın toplantısını kesip, her saat başı verdikleri haberleri tekrar verme eğiliminde olan saçma sapan bir kanaldır ntvspor. ancak konumuz bu değil...

    konumuz, trt spor'un reyting kaygısının olmaması gerektiği. tamam, efendim sadece kuzey iskandinavya'da yapılan, ne bileyim, suyun üstünde en çok taş sektirme yarışmasını yayınlamasını beklemiyoruz. ama reyting kaygısı olmaksızın, alp disiplini dünya kupası'nı, teniste atp, wta turlarını, büyük bisiklet turlarını, pist bisikleti şampiyonalarını ve daha sayabileceğimiz pek çok spor dalının öne çıkan şampiyonalarını yayınlamalılar. ünlü spor filmlerini ve belgesellerini görmeliyiz zaman zaman.

    ama nerde... çakma ntvspor olmakatan öteye gidemeyen, daha ellerindeki organizasyonları bile doğru düzgün yayınlayamayan bir kanal trt spor. ülkemizde yapılan üniversite kış oyunlarını bırakıp, futbol programı gösterebilecek kadar vurdumduymaz, kendi topraklarımızdaki formula 1 yarışının antrenman turlarını verme gereği hissetmeyen, telegol'e özenip sansasyon yaratacağım derken, onu bile beceremeyip yüzüne gözüne bulaştıran bir kanal trt spor.

    ama akıllanmayan bizleriz. şu memlekette hala tarafsız ve kaliteli bir şeyler bekliyoruz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın