resim
Anthony Henri Vanden Borre
Takım:-
Mevki:Sağ Bek
Yaş:36
Boy:1.82
Uyruk:Belçika
  • 6
    cm/fm olayını bir tarafa bırakırsak, henüz 16 yaşındayken anderlecht a kadrosuna çıkmayı başarmıştır. o dönem belçika temsilcisinde vincent kompany ile birlikte en fazla dikkat çeken oyuncuydu. henüz 16-17 yaşlarındaki bu arkadaşlar fazlaca dikkat çekmiş olacaklar ki cm/fm gibi oyunlarda wonderkid olarak adlandırıldılar ve ülke dışına taşan popülerlikleri ile fazlaca beklenti ve baskı altında kaldılar.

    ikisi de 20 yaşındayken belçika'dan ayrıldı ama ne söylendiği gibi ingiltere'ye ne de ispanya'ya transfer oldular. kompany hamburg'a transfer olurken vanden borre fiorentina'nın yolunu tuttu. kompany 2 sene hamburg'da düzenli olarak oynadıktan sonra mavi manchester'a transfer oldu ve hala orada takımın vazgeçilmez oyuncularından biri. vanden borre ise 2007-2008 sezonunda fiorentina'da yalnızca 2 maçta forma giyebildi ve takımdan ayrılmak istedi. yine aynı ligin ekiplerinden genoa'ya transfer oldu ve o sezon 31 maçta forma giydi. sonraki sezon ada'dan (portsmouth) kiralık teklif geldi ve hayali olan ülkede 1 sezon top koşturdu. o sezon mavi beyazlı takımda 19 maça çıktı.

    portsmouth bonservisini almayınca italya'ya geri döndü, lakin genoa takımı da kendisiyle yolları ayırma kararı aldı. 2011'de ülkesine geri dönmek zorunda kaldı. şu anda genk takımında forma giymekte.

    ayrıca ilk milli maçını türkiye'ye karşı oynamıştır. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın