• 8
    sokaklarda gördüğünüz, ilginiz varsa hayran olduğunuz 600 cc'lik, 1000 cc'lik motorlara ( bunlar genelde honda, yamaha, kawasaki, ducati olur ) verilen isimdir. en yaygın şekilde gördükleriniz yamaha ve honda'dır. özellikle 600 cc olanlar daha çok trafikte tekere girer. lakin 1000 cc olanlar tam anlamıyla ölümün diğer bir güzel adıdır. 1000 cc olanlara acemilerin binmesi tehlikenin önde gidenidir. değil binmesi, acemi olan bir motorseverin o 1000 lik yamaha yzf r1 ya da honda cbr 1000 rr'a yaklaşıp dokunması bile yasaklanmalıdır.

    istanbul'da otomobil kullanan, ehliyet sahibi olsun olmasın tüm sürücüler, bu bahsettiğim motorlara binen güzel insanların en büyük düşmanıdır. ister bilerek, ister bilmeyerek. bilerek motorcunun üzerine kıran da '' ben görmedim'' der. bilmeyerek kıran da...

    ekleme: bu kadar bahsettim ama hız mevzusuna değinmedim. evet, 1000 cc yamaha yzf r1 ile, durur pozisyondayken bir anda gazlarsanız 2-4 küsür saniye arasında 100 km'nin üzerinde çıkarsınız. vites yükselterek gazlamaya devam ederseniz yollar üçgenleşmeye, doğadaki renkler iç içe geçmeye başlar. kesik kesik olan trafik çizgileri dümdüz bir hal alır ve bu bulanıklıkta aldığınız her nefesin bir şükür borcu vardır. taa ki onun üzerinden indikten sonra ödenmek şartıyla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın