• 18
    öncelikle, ben demiştim diyerek başlıyorum yazıya. 20 mayıs 2011 cuma, 15:59 tarihli post'un son cümlesi; "bu arada, nadal şampiyon olacak. dediydi dersiniz." gözlerimle görmeden inanmam diyenler için; tıkla.

    federer - nadal karşılaşmasını, el clasico diye değerlendirmemde bir sakınca olmaz sanırım, çünkü gerçek bir el clasico..

    federer, turnuvanın başından beri oynadığı tüm maçlarda olduğu gibi maça oldukça agresif ve etkili başladı ve bir anda 5-2 öne geçti ilk sette. herkeste bir rahatlama oldu haliyle ama karşıdaki adamın, nadal olduğu unutuldu bir an için. nadal da, oynadığı turnuvanın, tabiri caizse kendi krallığını ilan ettiği roland garros olduğunun farkına varınca müthiş bir comeback geldi.

    ikinci sette de müthiş maç devam etti, inanılmaz sayılar, inanılmaz rally'ler..

    tie-break'te kaybetti ikinci seti federer, alışılagelmiş bir durum değil tabi federer'in bu kadar kötü oynadığı bir tie-break'i kaybetmesi.

    aslında, 2. setten sonra federer'in dönemeyeceği belli gibiydi. karşısındaki isim nadal olmasa, efsane bi' comeback gelebilirdi ama nadal buna izin vermez. hele bu kadar çok basit hata yapıyorsan. 58 basit hata ile oynadı federer, nadal'ın 2 katından fazla. tabi bu basit hataları, sadece federer açısından bakmamak lazım. nadal zaman zaman basit, fakat bir o kadar da ters toplarla zorladı federer'i ve kaptı puanları. sonra da kariyerinin 6. rg şampiyonluğu geldi zaten. bir de mükemmel bir kupa ile biraz da para.

    önceki yazılarda da söylediğim gibi, rafa eski iticiliğini attı üzerinden, gayet olgun yeni rafa. açıkçası, federer'in rafa'ya karşı kaybettiği eski mağlubiyetleri kadar koymadı bu maç. hem zaten federer djoko'yu yenip, bu maçı ona evinden izlettirdi ya, o da yeter. hem zaten (vol. 2) federer yenseydi, djoko 1 numara olacaktı. olmasın.

    rafa, 25 yaşında, 10. grand slam geldi. federer'in gs sayısı 16, yakalama ihtimali var, zor da olsa var.

    ayrıca, bu maçla birlikte tenisin el clasico'sunda nadal 17-8 yaptı durumu.

    son olarak,

    don't forget federer, form is temporary, class is permanent!

    http://jaimelesport.blogspot.com/...1-sampiyon-rafa.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın