resim
Yekta Kurtuluş
Takım:Bodrum FK
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:38
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 489
    kendisinin röportajda laf arası söylediği "benim geldiğim kulüp galatasaray. avrupa'nın en büyük kulübü" açıklamasını, aykut kocaman'ın "fenerbahçe şu anda dünyanın bir numaralı kulübü" açıklamasıyla karşılaştırmak ve 'bakın aykut söylediğinde dalga geçiyordunuz, ama bizim oyuncumuz söylediğinde övüyosunuz' gibisinden laflar etmek tamamen saçmalıktır. aykut kocaman röportajında, şu an varolan bir durumu değerlendirmiş, başarı kıstasından yola çıkarak, fenerbahçe'nin hem bireysel hem de kulüpler bazındaki yarıştığı organizasyonlar ve aldığı derecelerle dünyanın bir numaralı kulübünü söylemiştir. aykut kocaman hakılıdır-haksızdır konusuna girmeyeceğim. zira dünyada kulüpler bazında böyle bir sıralama yapan resmi bir kurum yok. ve bu söylemi gayet de alaya alınabilir. sanırım aykut kocaman'ın bu laflarının bu sözlükte alaya alınması birilerinin içine fena şekilde dert olmuş. dert olmuş ki, yekta'nın röportajında tamamen laf arasında söylediği bir cümleyi cımbızla çekip, biraz da üzerinde oynayarak, objektif olacağım ayağına yekta'a dolayısıyla da galatasaray'a bok atmaya çalışmışlar.

    şimdi yekta röportajında galatasaray avrupa'nın en büyük kulübüdür diyor. bakın takımıdır demiyor, kulübüdür diyor. ikisi arasında çok büyük fark var. takımların büyüklük kıstasları başarıdır. kulüplerin büyüklük kıstasları ise başarıdan çok daha önemli etkenlere dayanır. geçmişi, tarihi, kültürü, başarıları, dünya genelindeki taraftar sayısı vb. bir çok etken girer işin içine. bu etkenleri de göz önüne alarak elbette galatasaray'ın avrupa'nın en büyük kulübü olmadığını düşünebilirsin, ama aykut kocaman'ın söyledikleriyle karşılaştırırsan ben senin iyi niyetinden şüphe ederim.

    ben şimdi oturup 530 yıllık galatasaray geçmişini, galatasaray kültürünü, galatasaray'ın türkiye için önemini, galatasaray'ın konumu itibariyle kazandığı başarıları vs. anlatmayacağım. evet, galatasaray başarılarıyla belki avrupa'nın en büyük takımı değildir. ama senin için olmayabilir, başkası için de olmayabilir ama benim için -aynı yekta'nın için olduğu gibi- galatasaray dünyanın en büyük kulübüdür. ben oturup kendimce sebeplerimi gayet sayarım, açıklarım.

    son sözüm, yekta'yı az çok tanıyorsam, yekta taraftara oynamaz, yekta taraftarı için oynar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın