• 679
    benim bir önerim var.. sözlüğün selameti açısından pek yararlı olacağını düşündüğüm bir öneri..

    moderatörler de farkındadır ki yakın zamanda yazılıp çizilen herşey sözlüğü forum sitelerinden farksız hale getirmekte.. x kişisi birşey yazıyor, sonra y kişisi tam tersi bir düşüncede olduğunu yahut sadece x'in söylediklerinin anlamsız olduğunu çok sert ve bir o kadar da seviyesiz bir şekilde dile getiriyor.. bir anda x'e katılanlar ve y'ye katılanlar olarak 2 grup oluşuyor ve başlıyorlar sözlü kavgalara.. sol framede üst sıralarda bulunan yazarlar oluşuyor ve tıklanıp bakıldığında görülüyor ki sade ve sadece 2 grup birbirileri hakkında atıp tutuyor..

    bütün bunların çıkış noktası * y'nin x'e yaptığı "ilk" eleştiri ile başlıyor.. kişi, "çoğu kez" sadece fikre katılmadığını anlatmaya çalışırken arka arkaya birbirine cevap vermelerle iş büyüyor..

    tüm bu yaşananların önüne geçebilmek için şöyle bir formül düşündüm :

    en son on ve of alan entryler bölümü geri gelsin.. yazarlar beğendiğini, beğenmediğini, tercihine göre on ya da of oyu olarak kullansın ve oylanan entrynin yanında oylayan da görünsün.. ha illa entry hakkında "sert" birşeyler söylemek isteniyorsa da * herkes derdini pm den halletsin.. aynı şekilde entrysinin aldığı oylar hususunda hoşuna gitmeyen birşeyler olan da yine sorununu pm vasıtasıyla çözsün.. inatla derdini başlık altında çözmeye çalışanların da önce entryleri silinsin, hala ısrarcı tavrını sürdürürse de sözlükten "uçurulsun !"

    teknik olarak bunu yapmak ne kadar mümkün bilmiyorum ancak yapılırsa mantık olarak * sözlüğün selameti açısından pek bir yararlı olacağını düşünüyorum..

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın