• 19
    ölü taklidi yaptık,gitmedi. oligarşik gibi bilmediği kelimeleri kullanarak, hava basmaya çalıştı. en sonunda bir de çocuk demiş paşamız. lorik cana özelindeki tartışmaya isterse burdan başlayabilirim. ( ki aslında hiç gerek yok gözünün ve aklının önündeki perdeleri çekse ya da tembellik yapıp bu adam ne yazmış diye benim cana yazılarımı okusa bile anlar)

    önce beyefendinin kendi kırılgan ve dandik argümanlarını çürüterek başlayalım.

    -dünyada önlibero kalmadı. beyefendimiz dünyanın en hücumcu takımı barcelona ya baktığında önlibero var mı yok mu görebilir. busquets, mascherano, bu adamlar önlibero mudur değil midir ben bilmem josep guardiola bilir.
    peki dünyanın en büyük takımlarından olan milan da yıllardır gattuso ne iş yapıyor onu bi söylesin?
    ya da essien in, makalele nin,obi mikel,in kim olduğunu bana bir anlatsa ya?

    -demişki lorik cana top bile sektiremez. futbola bakışının sığlığını burda görebiliriz. hoş "top bile sektiremez" argümanını önüme koyan bir adamla futbol tartışmamam gerekiyor. benim 10 yaşındaki kardeşim bile futbolun bir pozisyon ve yer alma oyunu olduğunu bilir. istersen dünyanın en kazma takımı ile oyna. 11 futbolcunda sahayı doğru şekilde parsellerse futbolda kaybetmen çok zordur.

    -burdan zaten parselleme ve takım oyununa geliyoruz.galatasaray'ın sezon başından itibaren saha içi yerleşme ve topsuz oyunda hareket etme problemi vardı. bu problemin olmadığı 3-5 maçta da lorik cana nın direkt dikine attığı karşı karşıya bıraktığı pasları görebilirsin.

    -culio nun arda nın baros un stancu nun cana nın ayhan ın kariyerlerinin en düşük performanslarını göstermesinde saha içi parselasyonun yapılmamış olması , ve bir türlü oyun ritminin oturmaması vardır.

    -arkadaşımız aynı zamanda örnek olarak selçuk inanı colman ı ernst i necip i ve fernandes i vermiş. galatasaray'da ernst örneğine en yakın oyuncu yine lorik cana dır. çünkü hem pozisyon almasını bilir , hem de boştaki arkadaşını çabuk görme yetisi vardır.

    sadece yakışıklı olduğu için seviliyor diye de zırvalamış yazarımız. bunla da galatasaray taraftarının harry kewel, lucas neill ve lorik cana sevgisine taş atmış demiş ki futboldan anlamıyorlar o yüzden seviyorlar.

    harry kewell ve lucas neill hakkındaki fikirlerim bellidir. bu sene gitmeleri gerekiyor aldıkları maaş ve kullandıkları kontenjan itibariyle artık verimleri yetersizdir.
    ama lorik cana kariyerinin en verimli çağındadır. doğru hocayla her zaman takımda bulunması gereken , fayda verebilecek bir oyuncudur.

    rijkaard ve bünder döneminde hiç oynamayan lorik cana ya bütün sezonun yükünü vermek mantıksızdır. özellikle yönetimsel sıkıntıların tavana vurduğu, hiç kimseden verim alamadığımız bir dönemde lorik cana özelinde bu tartışmayı yürütmeyelim lütfen.

    bir de galiba 5 senedir kombine alıyor maçlara geliyor bu arkadaş. ona tavsiyem maçta sadece topun oynandığı bölgeyi değil sahanın genelini izlemesi.o zaman benim söylediğim herşeyi anlayacak kapasiteye sahip olmaya da bilir. bir gün beraber izleriz maçı, ben ona gösteririm kimin nerde ne yaptığını.

    dediğim gibi ölü taklidi yaptım ama gitmedi. (evet burda kendisine ayı diyorum açıklama gereğine bulundum okuduğunu ve izlediğini anlasaydı zaten şu anda bu satırları yazmıyor olurdum)

    canaboy gibi gereksiz ucuz ve en ufak zeka pırıltısı içermeyen bir tamlamayı kurduğu için ise onu tebrik ediyorum.
    yakışır.

    son olarak yaş mevzuuna hiç girmeyelim, akıl yaşta değil baştadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın