• 5
    gimenez renktaşımın da bahsettiği üzere, spor tarihimizin "ince ayar verme" konusunda faruk süren ile birlikte başı çeken unutulmaz eski başkanımız.

    unutulmaz maçlar belgeselinde; o kısık ve "dünya yarılsa kıpırdamam" edalı ses tonu, bıyık altından gülümseyerek anlatışı ile dönemin manchester united başkanı martin edwards'a * verdiği ayar şöyledir:

    20 ekim 1993 manchester united galatasaray macinın bir gece öncesi, evsahibi takımın yönetim kurulu, her zamanki(!) ingiliz centilmenliği ile ertesi gün oynayacakları galatasarayımız ve hakem kadrosu onuruna bir yemek düzenlemiştir.

    başkan; yönetim kurulunu masaya toplamış, karşısına da alp yalman ve ekibini oturtmuştur. sohbet o kadar güzeldir ki, bir ara başkan aldığı alkolün ve ertesi gün "çantada keklik" gördüğü galatasarayımızın keyfiyle bir ara alp yalman başkana "dostluk baki ama sizi yarın çok üzeceğiz" demiştir. alp başkan, hep o bildiğimiz efendiliği ve kısık sesiyle bıyık altından gülerek, aslında bir ingiliz atasözü olan "son gülen, iyi güler" lafını etmiştir. başkan hafif bozulsa da; ilk ayarı almış ama "beylik laflar" bunlar edası ile keyfini hiç bozmamıştır.

    ertesi gün alp başkanla yanyana oturup, maçı izlemektedirler. manchester ekibi ilk 10 dakikada durumu 2-0 yapınca, manchester başkanında artık o "ingiliz beyefendiliğinden" eser kalmamış, basbayağı alay etmeye başlamıştır.

    ikinci ayar; kubilay türkyılmaz ve arif erdem işbirliği içerisinde, maç her ne kadar 3-3 bitse de sahada verilmiştir. martin edwards, bir anda melek yüzlü olmuş al al olan yanakları ile protokol ekibimizi kokteyl salonuna davet etmiştir.

    ingilizleri o gece ayar manyağı yapan galatasaray, üçüncü ayarını yine alp başkanla vermiştir. konuya o dönemin asbaşkanı menhmet cansun da şahittir. martin edwards, alı alı, moru mor bir şekilde kadehini yudumlarken sırf laf etmiş olmak için "tebrik ederim, bizi çok zorladınız" demiş ve kafasına üçüncü ayar şekline bürünmüş thor'un kutsal çekici mjollnir'i alp başkandan yemiştir.

    "asıl ben sizi tebrik ederim, bizi bu kadar zorlayacağınızı hiç tahmin etmemiştik"

    (bkz: 20 ekim 1993 manchester united galatasaray maci/#2339)

    korki'ye de bu güzel detayı ilgili maç yazısında kullandığı için teşekkür ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın