resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 430
    bloglardan sıyrılıp kendi sitemi açınca, ilk yazıyı galatasaray başkanına ayırmak güzel olacak. www.captano.net hayırlı, uğurlu olsun inşallah.

    galatasaray’ın yeni başkanı. bir çok efsane isimden sonra 34. galatasaray başkanı.
    galatasaray’ın hiç görmediği şeyler yaşandı bu sezon. futbol takımını 3. teknik direktör çalıştırıyor şu anda. tt arena’nın açılışında yaşananlar, yönetimin kendi içinde bölünmesi, taraftarın bölünmesi. o kadar senedir takip ederim, hiç böylesini görmemiştim. ayrıca futbol takımını da hiç böyle görmemiştim.
    sportif olarak başarılı olan erkek ve kadın basketbol takımlarının yönetim tarafından yalnız bırakılması, haklarının korunmaması çok daha karmaşık fikirler yaratıyor.
    mali-idari genel kurulda ve sonrasında yaşananlar.
    bunları üst üste koyup toplayınca, adnan polat yönetiminin tasfiye edilmesi kaçınılmazdı. gönül isterdi ki bir galatasaray başkanı çok daha şık uğurlansın. ne yazık ki polat bunu istemedi, o delikanlılığı göstermedi.
    şimdi işleri toparlamak için istediğim, polat’ın gönderdiği hoca ve futbolculara yaptığı gibi plaket verilmesi lazım. ironinin babası olur, yakışır.

    neyse, konumuz ünal aysal. dün bir bugün iki. seçimden önce çok fazla takip etmedim, kimdir, nedir, ne yapacak, neler söylüyor diye. hiç anlamlı gelmedi çünkü. adnan polat’ın başkanlığını desteklemiştim ama gördüm ki, ekip her şeyden önemli. bu sebeple ali dürüst, adnan öztürk olan ekibe güvenmiştim.
    dün maraton, bugün telegol’de söyledikleriyle iki günde kalbimi kazandı, açıkçası 1-0 önde başladı.
    duruşu, konuşması rahat. fikirlerini net bir şekilde söylüyor. acaba ne derler diye politik bir tavrı yok. gerçi bu halleri başına iş açar türkiye’de ama ben beğendim. böyle net adamları severim.
    teknik direktör seçimindeki kriteri güzel; elimizde bu futbolcular var, bu kadar bütçemiz var, ne yapabilirsin diye soracağım hocaya diyor. lucescu, fatih terim, jol, gerets gibi isimlerin hepsi olabilir dedi. zaten sanırım kendisi de bilmiyor bu hocalarla ilgili son durumları. ve yine sanırım ekibindeki dürüst ve öztürk’e devretmiş bu işleri. bu hem bir nevi iş bölümü, bir nevi de yönetime girilmesi anlaşmalarının ödünlerinden sanırım.
    zaten aysal’ın sözlerinden anlaşıldığı kadarıyla, her işi uzmanına devretmek ve sonrasında denetlemek, hesap sormak üzerine kurulu bir sistem seviyor başkan. biz buna kurumsal yönetim diyoruz. tek endişem, başkanın yıllardır dostu ve futbol, galatasaray danışmanlığını yapan bülent tulun’un işleri bozacak tavır içinde olması durumu. yoksa, yöntemi güzel.

    hepsinden önemlisi, bugün öyle bir şey yaptı ki; kendisini futboldan anlamak zorunda hissetmeyen, galatasaray için derinlemesine düşünmeyen, takım kötü gidince hocaya, futbolcuya kolayca küfür eden bir taraftarın bile çok hoşuna gidecek bir şey. telegolde serhat ulueren’e “hep siz sordunuz, ben de size bir soru sorayım, kanaltürk televizyonunun yayınlarından galatasaray taraftarı rahatsız, galatasaray düşmanı yayınlar yaptığınızı düşünüyorlar, bu konuda taraftarım sizden cevap bekliyor” mealinde bir soru sordu. işte o anda serhat ulueren’in gözlerinin gollum gibi dışarı fırladığını görmek çok zevkliydi. kekeledi, bundan sonra dikkat edeceğiz dedi, uzattı da uzattı.
    dediğim gibi ilk günden 1-0 önde başladı.

    unutmadan, “transfer bütçeniz ne kadar” sorusuna “ne kadar gerekiyorsa” diye cevap verdi yahu, daha ne olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın