• 140
    çocukluğumda büyük bir sempati beslediğim bursaspor'dan nefret etmeme vesile olan insanlardır.

    ama ben nerden bilebilirdim ki böyle olduklarını? hepsini zan altında bırakmadan, çoğunluğunun( en azından benim tanıdıklarımın) şiddet yanlısı, ırkçı olduklarını nasıl bilebilirdim? bugün zaten ne olduklarını bir kez daha gösterdiler cümle aleme.

    öğrendik işte bir şekilde. memleketimin takımı bursa'ya her gittiğinde olaylar çıkardılar, ermeni köpekler beşiktaşı'ı destekler diyerek ırkçılığın dibine vurdular. 6 mart 2010 diyarbakırspor bursaspor maçında çıkan olaylara ne kadar üzüldüysem bugünkü * için de o kadar üzüldüm.

    çünkü bursaspor taraftarı olayı tamamen farklı bir boyuta taşımış durumda. özellikle istanbul'a karşı inanılmaz bir kin besliyorlar. az önce ufak bir tartışmada iki bursalı arkadaş bu olayları o kadar güzel savunuyorlar ki kanım dondu. bu olay 50 yıl daha beşiktaş taraftarının bursa'ya giremeyeceğini gösteriyormuş da, istanbul medyası fotoğrafları tepelerden çekiyorlarmış,olaylara girmeye korkuyorlarmış. bursa'da 34 plakalı bir araç yakılmış, beşiktaş taraftarına molotof kokteylleri hazırlanmış, yani ortada resmen cana kasıt var, ama bunlar savunulabiliyor, pes diyorum.

    savaşa değil futbol maçına geliyor bu insanlar. gözleri dönmüş, öldürmeyi kafalarına koymuş. bursaspor taraftarı nezdinde söylemek istediğim bizim taraftarımız olsun, başka takım taraftarı olsun fark etmez, sonuçta bir spor karşılaşması için insanlara zarar vermeye değer mi? yani orda iki kişinin kafasını patlatsan, üç kişinin karnını deşsen eline ne geçecek? gerçekten bunu anlamakta zorlanıyorum.

    kısacası demek istediğim artık bu futbol terörünün sona ermesi için federasyonun çarpıcı cezalar vermesi gerekiyor. bunun örnek olması gerekiyor ki bir daha olay çıkaracak olan iki kere düşünsün. bakalım sporda şiddet yasası ne işe yarıyor? federasyon bursa'ya bu kez kıyağını geçmeyeceksin heralde. en son 100 bin lira cezayla ödüllendirmiştin..
App Store'dan indirin Google Play'den alın