• 79
    bulls oynayacağı en iyi takımlardan biri, thibodeau da çalışacabileceği en iyi koçlardan biri. zaten thibodeau baş antrenör olmadan önce savunma koçuydu ve ömer'i çok iyi kullandı normal sezonda. ama ömer basketbola geç başladığı için hepimizin bildiği bazı temel sorunları var. pota altında topu aldıktan sonra topun üstüne abanıp küçülmesi ve bu şekilde boy avantajını kaybetmesi ya da ne bileyim top tutma problemi gibi. hücum gücü de neredeyse sıfır. sadece smaçtan ibaret hücumdaki gücü.

    hücumdaki bu yokluğuna rağmen normal sezonda 12 dakika ortalama süre aldı. ve bu süreyi de bu 12 dakika içinde savunmada yapabileceklerinin maksimumunu yaparak elde etti. yani 48 dakikaya vurulmuş istatistiklerindeki başarısı zaten bu 12 dakikaya neler sığdırdığını gösteriyor. çok iyi bir savunmacı ve sadece kollarını kaldırıp yükselse bile ciddi bir engel oluşturuyor rakibe. iyi perdeci, blok tehtidi var. orlando maçında howard'ı iyi savunduğu için 30 küsür dakika bile sahada kalabiliyor.

    ancak nihayetinde ömer daha çaylak. oyuna girdikten birkaç dakika sonra hemen faul problemine girebiliyor. önünde de boozer ve noah gibi ligin elit uzunları var. bence biraz daha fazla dakika hakediyor ama thibodeau playofflarda güvenemiyor kendisine. allstar seviyesine çıkan mehmet okur bile çaylakken playofflarda normal sezonda aldığı süreleri alamıyordu. onu kesen bilmem kaç yaşındaki elden campell falandı. yani ömer'in fazla dakika alamamasını fazla takmamak gerekiyor. en azından şimdilik doğru yolda ömer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın