• 14
    (bkz: #656952)

    mağdem, çukurova ve bafra gibi düzlüklerden dem vurmuş, biz de o alanlarla ilgili bildiklerimizi söyleyelim!! ama eğer konuşursam türkiye sarsılır!!! türkiye bunları kaldıramaz!! türkiye daha buna hazır değil!

    öncelikle bafra düzlüğü.. kendisi karadeniz bölgesinde bulunmaktadır. kızılırmak'ın karadenize döküldüğü yerde, alüvyonal toprakların toplandığı verimli bir bölgedir!

    çukurova.. kendisi akdeniz bölgesi diye tabir edilen, türkiye'nin güneyi, akdeniz bölgesinin doğusunda yer alan bölgedir. alüvyonal topraklarıyla meşhur, türkiye için çok önemli bir arazidir. sonuçta seyhan ve ceyhan nehirlerinin getirdiği alüyonal topraklar bu bölgede toplanır, pamuk olur, sonra evlerimize kadar girer!!

    bu bölgeleri curling gibi bir sporla nasıl bağdaştırdı, hala daha anlamış değilim! bizim tartışmamız iç anadolu bölgesi üzerinde yoğunlaşmışken, kendisinin konuyu değiştirip başka bölgelere çekmeye çalışmasını yüce sözlüğümüzün takdirine bırakıyorum...

    sayın souness, new mexico çölünde yapılan araştırmalardan bahsetmiş. bunun curling sporuna nasıl zarar verdiğini anlatmış. burada bazı yanlış bilgileri düzeltmeyi kendime borç bilirim;

    öncelikle new mexico denilen bölge, texas ve arizona gibi, amerika'nın suç oranının en yüksek olduğu bölgelerin arasında bulunmaktadır. şimdi sözlüğün huzurunda kendisine sorarım;

    böyle bir bölgede, tamamen kafa dağıtmak, dinlenmek, hoş vakit geçirmek için yapılan bu sporun barınamamasının asıl nedenleri nelerdir?

    o kadar komplo teorileri kurup, "cia mossad istemiyor abbbieeee" diyeceğine, asıl o bölgenin sosyolojik yapısını incelemesini ve bölge halkının ruhsal ve düşünsel yapısının bu spora uygun olmadığını görmesi tek temennimdir.

    ama bizim anadolu insanımız öyle mi? değil. misafirperver, sevecen, insan canlısı.

    bunları dikkate almasını tavsiye ettiğim yazardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın