• 24
    sporla dalga geçen, futbola odaklı zihniyet yüzünden!! evet, sizin yüzünüzden gelişemiyor türkiye'de curling.

    başlığı okuyorum, okuduklarıma i-na-na--yo-rum.

    yıllardır curling sporuyla ilgilenen birisi olarak, profesyönel sporcusu olarak, türkiye'de curling'in gelişmeme! * nedenlerini açıklıyorum;

    1- federasyon yok kardeşim. federasyonumuz yok. yetkililerle görüşmeye gittik ankara'ya, adamlar bön bön baktı suratımıza. sonradan buzda oynanan bir spor olduğunu söyleyince, türkiye buz pateni federasyonuna yönlendirdiler bizi. adamlar bize, "gençler eğleniyor işte eheheh!" gözüyle bakıyorlar!

    2- tesis yok!!! oynayabileceğimiz yerler çok kısıtlı. yani düşün şimdi, nasıl başladın futbola? sokakta iki tane taşı üstüste koyup kale yapıyordun değil mi? bizim öyle imkanımız yok işte. kar yağmadı mı sıçtık. bir sene bekle dur. antrenman imkanımız yok.

    3- ekipman konusunda sıkıntılarımız var. ödenek yok!! verilmiyor!! tamamen gönüllülük esasıyla yürütüyoruz çalışmalarımızı. ben bizzat kendim şahsen, antremana gitmeden önce takım arkadaşım için sopa aldığımı bilirim.

    4- bu oyunun taşı özel üretim. sizin top dediğiniz şey. öyle her yerde bulunmuyor, kırtasiyeden alamıyorsun. birisi kırıldı mı, ver siparişi kanada'dan, bekle dur 2 ay. noldu? bahar geldi, yine sıçtın.

    5- öyle skandallarla gündeme gelmek istemiyoruz biz. yok efendim neymiş, barda kavga etmişler de, sevgilisi için sinema kapatmış da, yok grup seks yapmışlar da falan filan. biz sadece sporumuza bakıyoruz. bizi seven, bizi takip eden seyircimize ve taraftarımıza layık olmaya çalışıyoruz. bizim taraftarımızın kalbi dayanmaz öyle skandallara. sorumluluğumuz çok büyük bu konuda.

    http://i56.tinypic.com/3026scy.jpg

    ama sakınn sanmayın hep böyle sessiz sessiz oturup bizi izliyorlar. onlar da en az futbol taraftarları kadar, sizler kadar ateşlidir, bunu bilin!!

    http://i52.tinypic.com/29aw3th.jpg

    evet, belki televizyondan izlediğinizde o heyecanı, o gerilimi, o sinir harbini hissetmiyorsunuz, o zevki tadamıyorsunuz ama emin olun, salona gelip izleseniz siz de seversiniz.

    biz, taraftarımızla bütünleşmiş, sevindiklerinde sevinen, onlar heyecanlandığında korkan, kendi yağında kavrulmaya çalışan sporcularız.

    (bkz: sanmayın bizi yalnız, onlar hep buralardalar!!)

    not: ateşli taraftar mı istiyorsunuz? alın o zaman size;

    http://www.youtube.com/watch?v=e0flzIlAHQ0

    not 2: ulan aslında bu konu başka başlıkta incelenmeli, senin benim taşak geçtiğim curling maçına binlerce adam gitmiş, türkiye'de basketbol diyorsun, basket maçına bu kadar adam anca derbilerde gidiyor.

    bence başka başlıkta devam edelim bu tartışmaya;

    (bkz: türkiye'de spor kültürü)

    (bkz: güreş ata sporudur)
App Store'dan indirin Google Play'den alın