• 291
    galatasaray spor kulübü başkanlığı için adaylığını açıklamıştır.

    adaylık konuşmasında değindiği noktalara bakacak olursak pek elle tutulur somut bir şey söylemediğini görebiliriz. galatasaray'a olan bağlılığını, bir aile olduğumuzu, köklü bir kulüp olduğumuzu ve geçmiş tecrübelerinden dem vurarak başkanlık için yeterli olduğunu vurgulamış. iyi, hoş, güzel. bunları her başkan adayından duyabiliriz zaten.

    6 yılda 4 lig şampiyonluğu, 1 avrupa kupası hedeflerini ise ütopik buluyorum. sorarlar adama kime / neye göre diye. neden 6 yılda 3 veya 5 değil, neden 4 ? o 2 seneyi kendisine yanılma payı olarak mı bırakıyor, şampiyon olamadığımızda ''bakın ben demiştim 6 senede 4 şampiyonluk'' demek için mi böyle bir hedef koydu. aziz yıldırım da, yıldırım demirören de geçtiğimiz zamanlarda buna benzer ütopik sözler vermişlerdi taraftarlarına. ben açıkçası gerçekçi bulmuyorum. artık geçelim, aşalım bunları. yapacaklarından bahsetsin isterdim. eğer yapacakları doğru ise zaten bu şampiyonluklar kendiliğinden gelecektir. şampiyonluk / başarı bir sonuçtur. mehmet helvacı'ya düşen ise başlangıç - sonuç arasındaki süreci yönetme becerisidir.

    gelelim kulüp içerisindeki çalkantılı dönemdeki tavrına. sırtından bıçakladığı isim taraftarı fişleyen, iktidar yanlısı, kişisel çıkarlarını gözeten adnan polat bile olsa galatasaray başkanıdır. o dönem içerisinde televizyonlara çıkıp ''kulüp içerisinde şu şu olaylar dönüyor'' diyerek kendisinin basiretsiz, güvenilemeyecek bir insan olduğunu belli etmiştir. o zaman da sordum, şimdi de sorarım kendisine: ''o olaylar dönerken sen neredeydin, bizzat şahit olup sesini çıkarmamak seni de suç ortağı yapmaz mı?''

    kaldı ki kendisinin söylediği gibi yöneticilik için yeterli olduğunu düşünmüyorum. seçileceğine de pek ihtimal vermiyorum.

    adaylık konuşması şuradan okunabilir:
    http://www.mackolik.com/...6-Sampiyonluk-4-Yeni
App Store'dan indirin Google Play'den alın