• 3287
    galatasaray sözlükbana göre ülkede en gerekli 5 sözlükten bir tanesidir, doğru amaç uğrunda kurulmuş, doğru amaçlara hizmet etmektedir, dışarıya kapalı değil herkesin açık olduğu bir platform olarak dolu dizgin yoluna devam etmektedir, troll'ünden tut, galatasaraylı olmayanına, tribüne 40 sene emek vermişten, liselilere kadar uçsuz bucaksızdır.

    ancak sözlükde uzun zamandır canımı sıkan nba'deki çaylak duvarına benzettiğim bir duvara toslayan grup var, bu arkadaşların iyi niyetlerinden katien şüphe duymamakla birlikte içlerindeki sözlük açlığı had safhaya ulaşmış olduğu 1km öteden anlaşılıyor. bu arkadaşlar sözlüğe benzer ama hakikatten niteliği olmayan ve kb israfından başka işe yaramayan entry'leri döşüyorlar, benim gözüme çarpan ve açıkçası sinirimi bozan üç adet entry tipi var mutlaka sizinde dikkatinizi çekmiştir.

    tanım sıçmak: yazar kişisi bir başlığa yazmak istiyor, içi dolmuş, enginlere sığmıyor taşıyor ama içindekileri kaleme, klavyeye istediği gibi dökemeyeceğini bildiğinden içindeki ateş sönüyor, küçülüyor ve gündemi boş geçmemek için bari yazayım düşüncesinde ıkınarak tanım sıçıyor.

    örnek: "adnan polat: galatasaray başkanlığını hak etmeyen kişi"

    kadro kurmak: benim kişisel olarak en çok sinirimi bozan olaydır bu, eskiden sayıları çok fazlaca olan bu arakdaşlar artık ortalarda görünmemektedir ancak nadir de olsa arada ortaya çıkan, hortlayanları da vardır.

    arkadaş üşenmez resmen "-" işaretiyle bir saha çizer, kafasındaki kalecisini kaleye yerleştirir, defans 4'lüsünü kurar, orta saha ve forvet hattını donatır ki genelde taktiği 4-3-3'dür, sözlüğe birşey katmaz, kendi fikrini belirtir ne güzel ama kb israfıdır, internetin tozlu sayfalarında yerini alacaktır.

    transfer yapmak: genelde yaz dönemlerinde ve akabinde football manageroyunun piyasaya sürülmesinden bir kaç ay kadar sonra ortaya çıkan bu arkadaşlar bir kaç aydır doğal yaşantıları gereğince bölgelerine çekilmiş, puslu puslu bekliyordur. arada nuri şahin'in ne kadar iyi galatasaraylı olduğundan dem vurup transferini ister, isteğinin gerçekleştirmesini diler, üstüne yine "-" işaretiyle kurulmuş kadronun ortasına koyar nuri'yi bir de "çok iyi galatasaraylı futbolcu" diye tanım sıçaraktan 3x komboyu tamamlar. yine kb israfıdır.

    demem şudur ki; her aklımıza geleni yazmamamız gereken sözlük.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın