• 12
    ellerin taşı değmez bana ille de dostun gülü yaralar beni düşüncesine sevkeden düşmanlık çeşidi.

    amk sanki bana alayı lordlar kamarasında doğdu, sanki bana hepsi sabahleyin havyar yiyor, sanatsal faaaliyet denilince akıllarına ilk önce bale geliyor, spor desen bana en sevdikleri spor golf tenis, sanki bana la scala' dan kombineleri var, lan arkadaş * sabah zeytin peynir yersin, öğlen tereyağlı iskenderi götürürsün, akşam fatmagül' e ağlarsın, senin övmen küfürlüdür, sevmen küfürlüdür, sen beğendiğin bir kişiyi söverek öven bir adamsın, sen küfürlü esprilere gülersin...
    n' oldu gardaş ne alakası var değil mi ama bu tepkisel indirgemeciyaklaşımı başlatan siz ve sizin gibi düşünenler başlattı, buyrun argümanlarınız:

    - galatasaray kaptanına yakışmıyor
    - galatasaray formasına küfredilmez
    - galatasaray' ın renklerine dil uzattı
    - arda turan, sen nasıl kaptansın
    - eee zamanında pempe pantolon giydiydi
    - ağza alınmayacak kelimeler kullandı
    - zaten sene boyu yattı
    - hangi maçta oynadı, kaç maç kurtardı
    - gemisini terketti
    - sinemadan çıkmadı

    vs. vs. vs. minvalinde ilerleyen tepkisel indirgemeci yaklaşımlar. işte bizde onu diyoruz ne alakası var, sen arkadaşların arasındayken küfretmedin mi? hepiniz gülmediniz mi? eski kemal sunal filmlerinde puşt, eşşoleşşek vb. kelimelerin yerine biip sesi yapıştırıldığında ne kadar sikik bir şey olduğunu düşünmedin mi, biz her zaman göte göt dedik, diyeceğiz...
    yani öyle bir yaygara koparılıyor ki ne kadar futbolu nefretten ibaret sayan adam varsa körükleyip duruyor, sanki bana arda bütün basın mensuplarının önünde bütün değerlerimizi ip gibi dizdi.
    ama buna aklı başında hiçbir futbolsever çanak tutmuyor geçen senelerin birinde ercan saatçi ve metin özülkü küfürlü konuştuğunda da "kendi arkadaşları arasında olan bir konuşmaydı" demedik mi?
    ve bugünkü gibi o günde bu konuşmayı basına sızdıran kahpenin en önde gideniydi.

    savunanların argümanlarına bakalım:
    - içimizden biri
    - helal olsun
    - adam sadece renklere serzenişte bulunmuş
    - bizim dediklerimizi söylemiş

    vs. vs. sahip çıkan yaklaşımlar.

    görüldüğü üzere arda turan resmen bir turnusol kâğıdı görevi üstlenmiş durumda. lan arkadaş, beşiktaş olsunfenerbahçeolsun bi bakın kaç senedir altyapıdan bir kişi çıkarabilmişler mi? fenerlisi eleştirir, beşiktaşlısı eleştirir, senin kaptanlık mertebesini layık gördüğün bir adama tabi sataşırlar anlarım ama kendi yavrunu niye bu kadar yerden yere vurursun anlamam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın