• 2
    abd’de en fazla okunan spor dergisi, sports illustrated’in yılda bir kez yayımlanan, deniz kıyafetlerinin top modellerin giydiği bikinililerle tanıtıldığı ”swimsuit” isimli özel sayısında, bu yıl bikinili top modeller türkiye’yi tanıttı.

    ünlü mankenlerin yeni sezon deniz kıyafetlerini tanıttığı bu özel sayının çekimlerinin bir bölümü türkiye’de yapıldı. new york kültür ve tanıtma ataşeliği’nin girişimleriyle, kapadokya’da gerçekleşen çekimlerde, anne v ve julie henderson, lucia dvosrka, damaris lewis gibi top modeller de yer aldı. piyasaya çıkan özel sayıda ayrıca türkiye’ye 14 sayfalık yer ayrıldı ve kapadokya’yı tanıtıcı bir makaleye de yer verildi.

    sadece abd’de 69 milyon kişi tarafından okunan, 12 ülkede basılan ve dünya çapında milyonlarca okuyucuya ulaşan derginin moda çekimlerinde kapadokya’yı seçmesi için, sports illustrated’dan 18 kişilik bir ekip, bakanlık, tanıtma genel müdürlüğü tarafından türkiye’de 10 gün süreyle ağırlandı. kapadokya’ya ayrılan 14 sayfalık bölümün reklam değerinin 5 milyon 460 bin dolar değeri olduğu bildirildi. ayrıca, derginin ekli web sayfasında, türkiye’de yapılan çekimlerle ilgili videolar ve fotoğraflar da bulunuyor. sports illustrated yetkililerinden alınan bilgiye göre, söz konusu web sitesi, açıldığı ilk on gün içinde 228 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor ve abd’de futbol sezonu kupa maçı (superbowl)’ndan sonra en fazla yankı uyandıran medya olayı olarak değerlendiriliyor.

    new york kültür ve tanıtma ataşesi hasan zöngür’den alınan bilgiye göre, son yıllarda abd basınında ülkemiz ve ülkemiz turizmi ile ilgili olumlu haberler sevindirci biçimde artıyor ve büyük etkiye sahip olan medyadaki görünürlüğümüzün artması için bakanlık imkanları çerçevesinde çalışmalar büyük bir hızla sürdürülüyor.

    kaynak : milliyet.com

App Store'dan indirin Google Play'den alın